ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 01:39:23 AM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi prefereix comprar els aliments frescos en els mercats municipals
Una enquesta analitza els hàbits de compra i consum a la ciutat

09/01/2008

L'Ajuntament ha portat a terme una enquesta sobre hàbits de compra i consum a Sant Boi. Els resultats serviran per elaborar el Programa d'Orientació d'Equipaments Comercials, que senyalarà les línies mestres de la futura política comercial del municipi.

Les xifres indiquen que l'oferta del comerç local resulta suficientment atractiva per a la població santboiana, que majoritàriament realitza les seves compres sense necessitat de desplaçar-se a altres municipis (el 90% de les compres d'alimentació fresca, el 80% d'alimentació envassada i productes quotidians no alimentaris, el 70% d'equipament de la llar i el 60% en equipament de la persona i productes d'oci, esport i cultura). Per contra, la capacitat d'atraure la climentela procedent d'altres localitats és encara molt limitada.

Algunes de les dades més significatives de l'enquesta són:

- El 65% de les persones entrevistades compren en els mercats municipals els productes frescos d'alimentació. El 5% ho fa en el centre comercial Alcampo.

- Entre el 75 i el 80% dels productes d'alimentació envassats i productes quotidians no alimentaris (drogueria, farmàcia, etc.) es compra en els establiments del comerç urbà. Entre el 20 i el 25%, en el centre comercial.

- Unes sales de cinema i un supermercat de la firma Mercadona són les demandes més reiterades per la clientela per millorar l'oferta comercial i d'oci a Sant Boi.

- Vuit de cada deu persones entrevistades van a comprar a peu.

- La majoria compren els dies laborables i pel matí.

- Només el 10% de les persones entrevistades no viuen a Sant Boi.

- La despesa mitjana mensual per llar és de 877 euros. Més de la mitad de la despesa es destina a alimentació.

El treball de camp de l'enquesta es va fer durant els mesos de febrer i març mitjançant la realització de més de 500 entrevistes personals en torn a cinc àrees de Sant Boi amb forta activitat comercial.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades