ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/14/2019 02:04:15 PM
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Recomanacions davant possibles cops de calor arran les temperatures altes
L'Ajuntament informa com evitar-los

08/12/2008

Les temperatures molt altes durant l'estiu i l'excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals necessaris per a l'organime. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament amb el conseqüent augment dels ingressos hospitalaris i de la mortalitat.

L'Ajuntament de Sant Boi alerta sobre aquesta situació i informa sobre com evitar un cop de calor.

- Els col·lectius amb més risc són la gent més gran de 75 anys, les persones amb discapacitats físiques o psíquiques, les presones que realitzen activitats físiques, els nadons, les persones amb hpertensió arterials, diabètiques, amb malalties cartiorespiratòries, hepàtiques, Parkinson, Alzheimer, obesitat o que prenen una medicació especial.

- Hi ha símptomes que ens poden alertar que algú està patint un cop de calor: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixament. Davant aquests símptomes, cal traslladar a la persona que els pateix a un lloc més fresc, donar-li aigua i ventar-la. S'haurà d'avisar urgentment al 061.

- Cal protegir-se a casa i al carrer: tancar les persianes de les finestres on toca el sol; obrir les finestres durant la nit; utilitzar algun tipus de climatització; beure aigua i refrescar-se d'una manera freqüent; evitar el sol directe, especialment al migdia; portar gorra si ens ha de tocar el sol; utilitzar roba lleugera, ample i de colors clars; caminar i aturar-se a l'ombra; no fer activitats físiques a les hores de més calor; evitar menjars calents molt calòrics, etc.

Més informació: 902 111 444 Santitat Respon (les 24 hores del dia) i a www.gencat.cat


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades