ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:28:44 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Recomanacions davant possibles cops de calor arran les temperatures altes
L'Ajuntament informa com evitar-los

08/12/2008

Les temperatures molt altes durant l'estiu i l'excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals necessaris per a l'organime. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament amb el conseqüent augment dels ingressos hospitalaris i de la mortalitat.

L'Ajuntament de Sant Boi alerta sobre aquesta situació i informa sobre com evitar un cop de calor.

- Els col·lectius amb més risc són la gent més gran de 75 anys, les persones amb discapacitats físiques o psíquiques, les presones que realitzen activitats físiques, els nadons, les persones amb hpertensió arterials, diabètiques, amb malalties cartiorespiratòries, hepàtiques, Parkinson, Alzheimer, obesitat o que prenen una medicació especial.

- Hi ha símptomes que ens poden alertar que algú està patint un cop de calor: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixament. Davant aquests símptomes, cal traslladar a la persona que els pateix a un lloc més fresc, donar-li aigua i ventar-la. S'haurà d'avisar urgentment al 061.

- Cal protegir-se a casa i al carrer: tancar les persianes de les finestres on toca el sol; obrir les finestres durant la nit; utilitzar algun tipus de climatització; beure aigua i refrescar-se d'una manera freqüent; evitar el sol directe, especialment al migdia; portar gorra si ens ha de tocar el sol; utilitzar roba lleugera, ample i de colors clars; caminar i aturar-se a l'ombra; no fer activitats físiques a les hores de més calor; evitar menjars calents molt calòrics, etc.

Més informació: 902 111 444 Santitat Respon (les 24 hores del dia) i a www.gencat.cat


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades