ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:13:25 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament de Sant Boi entra al Fòrum de la BioRegió de Catalunya
La ciutat ha fet una aposta estratègica per la investigació en matèria de salut mental

09/08/2008

L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el president de la Comissió Executiva de la Fundació BioRegió de Catalunya (Biocat), Manel Balcells, signaran demà dimarts, dia 9 de setembre, el protocol d'adhesió de l'Ajuntament al Fòrum del Biocat. Samt Boi ha fet una aposta estratègica, avalada per la Generalitat de Catalunya, per esdevenir un referent nacional i europeu en l'àmbit de la "salut mental comunitària". La ciutat treballa per consolidar i augmentar els seus recursos assistencials, docents i d'investigació en aquest camp.

La Fundació BioRegió de Catalunya és un organisme impulsat per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de dinamitzar la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya ajudant a fer més sòl·lid i competitiu el seu teixit empresarial. En formen part universitats, centres de recerca, hospitals universitaris,, parcs científics i tecnològics, centres sanitaris, empreses farmacèutiques i de tecnologia mèdica i altres organitzacions públiques i privades relacionades amb aquest sector. El Fòrum del Biocat és un òrgan assessor format per entitats col·laboradores. La presència en aquest Fòrum permetrà a l'Ajuntament de Sant Boi tenir una presència activa en aquesta iniciativa i proposar el desenvolupament de projectes propis en l'àmbit de la salut mental comunitària.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Boi va aprovar per unanimitat en el mes de juliol l'adhesió a aquest organisme. La salut mental comunitària és un dels eixos estratègics que recull el Pla d'acció municipal de Sant Boi. La intenció és partir de la relació de la ciutat amb les malalties mentals arran de les intitucions psiquiàtriques que històricament ha acollit Sant Boi per avançar cap a la innovació científica. La consellera de Salut, Marina Geli, ha expressat a l'alcalde de Sant Boi el suport al desenvolupament d'aquest eix estratègic., que compta com a punta de llança amb la construcció en marxa d'un nou hospital general i maternoinfantil. A principis d'octubre la ciutat acollirà un congrés internacional sobre la influència del consum de cannabis en el desenvolupament de la psicosi. L'hospital entrarà parcialment en funcionament l'any 2009.

DIA i HORA: dimarts 9 de setembre, 9.45 hores

LLOC: Sala de Comissions de l'Ajuntament de Sant Boi

TEMA: Signatura del protocol d'adhesió al Fòrum de la Bioregió de Catalunya

http://www.biocat.cat


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades