ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:31:28 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Mishima, Lydia Pujol, Josep Gimeno, Bankrobber, Propaganda pel Fet i Jordi Llorba, Premis Altaveu 2008
El festival de música Altaveu celebra l'edició dels 20 anys del 10 al 14 de setembre

09/01/2008

El jurat del festival Altaveu, format per músics, periodistes i professionals del món de la música, ha fet públics els noms guanyadors dels Premis Altaveu 2008. Aquests noms són els del cantant Josep Gimeno 'Botifarra', els segells discogràfics Bankrobber i Propaganda pel Fet, el grup Mishima i la cantant Lydia Pujol. El premi Lletres ha correspost a la cançó "Apunts", de Jordi Llorba. El lliurament dels Premis Altaveu 2008 tindrà lloc dimarts dia 9 de setembre com a acte previ a l'inici de l'edició número 20 del certamen.

Altaveu arriba als 20 anys en plena maduresa, convertit en una cita clàssica del calendari musical. En aquesta vintena edició, el festival Altaveu aplegarà grans artistes com Pitingo, Teresa Salgueiro i Roger Mas i presentarà la producció especial "Per-versions", un homenatge a les cançons de radiofórmula amb més de deu artistes a l'escenari. També hi seran presents artistes de nova fornada com Mishima, La Casa Azul o Manos de Topo i una nit de celebració Sputnik, amb antics presentadors com Jordi Mollà, Txe Arana o Santi Faro.

Els Premis Altaveu celebren llargs anys de cançons i produccions musicals fetes per persones que creen i viuen la música. L’objectiu dels premis Altaveu és reconèixer artistes, entitats i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música del nostre país durant el darrer any. Artistes com Albert Pla, Ojos de Brujo, Estopa, Lluís Llach, Roger Mas...; programacions com el Festival de Flamenc de Ciutat Vella i el Festival Internacional de Jazz de Terrassa,...; professionals com la Discogràfica B-Core, el Taller de Músics o Albert Salmerón, entre d'altres, han aconseguit guardons en edicions anteriors.

Els Premis Altaveu 2008 s'han concedit a:

JOSEP GIMENO 'BOTIFARRA'

Per haver aportat nous aires, carregats de tradició, a la cançó popular del País Valencià, i concretament al repertori de la comarca de la Costera, gràcies a la seva veu privilegiada i a l'acompanyament de les cordes de La Rondalla.

BANKROBBER

Per haver sabut crear un segell independent que ofereix un servei integral als seus artistes: l'edició de discos, la contractació artística i l'organització de cicles de concerts i un festival. Nascut fa set anys entre la Bisbal i Barcelona, BankRobber treballa amb un petit número de grups en què confien al 100% i s'impliquen en els seus projectes: Mazoni, Sanjosex, Guillamino, Le Petit Ramon, El Chico con la Espina en el Costado constitueixen una dels catàlegs joves més interessants del nou pop català.

MISHIMA

Per la seva impecable i coherent carrera artística que els ha convertit en un dels referents del pop independent fet a Catalunya i també per contribuir a la renovació de llenguatge pop en català, especialment al seu últim disc "Set tota la vida".

PROPAGANDA PEL FET

Perquè alegra el cor i l'ànima certificar en el panorama musical actual, on, com a tot arreu, la paraula més repetida és crisi, que des de la coherència i el respecte a les pròpies idees, encara que aquestes siguin del tot políticament incorrectes, o millor precisament per això, un segell discogràfic com aquest hagi aconseguit demostrar des de la seva manera de fer que respectar els artistes és una bona manera de promoure el seu potencial musical i.....subversiu !!!'.

LYDIA PUJOL

Per la coherència i el compromís artístic mostrat en el decurs de tota la seva carrera. I, en especial, per la tasca d'investigació i recerca efectuada al llarg de tot el territori dels Països Catalans per elaborar el seu últim i sorprenent treball: Els amants de Lilith .

PREMI LLETRES a JORDI LLORBA per 'Apunts'

Per reflectir d’una manera encisadora amb paraules fresques la nostàlgia d’un amor que ja no hi és.

Tot plegat, en una edició 'sense etiquetes', el lema que Altaveu continua reivindicant, més que mai de cara als 20 anys, per subratllar el seu caràcter obert, amb reinvenció, eclecticisme i diversitat.

ACREDITACIONSa premsa@festivalaltaveu.cat del 27 agost al 5 setembre Resp. Carme Rodriguez - Tel. 93 6301438. Resp. Carme Rodriguez - Tel. 93 6301438

Més informació: www.festivalaltaveu.cat


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades