ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:59:30 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Reformes a la torre medieval de Benviure per fer-hi un mirador
El jaciment arqueològic circumdant serà un centre d'interpretació de la jurisdicció feudal del Benviure

09/30/2008

La torre medieval de Benviure i el jaciment que l'envolta estan en obres. L'Ajuntament reconstrueix l'històric edifici de guaita militar per convertir-lo en un mirador públic i condiciona els seus voltants perquè les restes arqueològiques es puguin visitar i serveixin per ajudar a difondre la història local. La reforma es completarà al llarg de l'any vinent.

El projecte municipal està pensat per crear-hi un centre d'interpretació museística de l'antiga jurisdicció feudal del Benviure, una de les set que hi havia en els actuals límits del municipi de Sant Boi. El jaciment data de l'època de la reconquesta cristiana (segles X-XII), quan el territori santboià era un enclau molt disputat per diferents poders a causa de la seva situació estratègica al costat del riu Llobregat.

Les obres preveuen construir un petit edifici al costat de les restes arqueològiques amb espai per a visitants, magatzem i una sala d'exposicions. A la torre, de la qual se'n conserven dos pisos, s'aixecarà una tercera alçada per recuperar l'aspecte original; els pisos intermedis s'utilitzaran com a espais expositius i el superior, com a mirador. Les restes arqueològiques (sitges, pous, sistemes de reg) són majoritàriament de l'època medieval, tot i que a la zona s'han trobat vestigis d'un poblament ibèric . També es condicionaran, en aquest mateix entorn, les restes de la capella de Sant Miquel.

Tots els espais seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, excepte la part superior de la torre.

La torre de Benviure és de propietat municipal des de l'any 1991. La zona en què està emplaçada no es va urbanitzar fins a la segona meitat del segle XIX. Fins aleshores, només hi havia algunes edificacions disperses utilitzades com a residència d'estiu per famílies benestants de Barcelona. Actualment està en el sector urbà de Can Paulet, un dels barris de Sant Boi crescuts als peus de la muntanya de Sant Ramon.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades