ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:24:51 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Tothom té alguna cosa a dir en la lluita contra les desigualtats socials
L'Ajuntament ha obert una consulta ciutadana sobre la justícia social

10/07/2008

Per aconseguir una ciutat més cohesionada i justa socialment, és de gran importància la implicació de la ciutadania en el repte de la inclusió social. Per això, l'Ajuntament posa en marxa un procés participatiu obert a tots els santboians i les santboianes. Tothom té alguna cosa a dir en la lluita contra les desigualtats.

Les opinions sobre inclusió social es poden donar a conèixer als webs santboi.cat i www.tinclous. cat. També omplint l'enquesta anònim que s'ha repartit amb el Viure Sant Boi d'octubre i que també es pot trobar als equipaments públics (Ajuntament, Biblioteques, Casals de barri, ambulatoris, etc). Les butlletes es poden lliurar fins al 30 d'octubre en urnes ubicades en aquests mateixos emplaçaments.

Les propostes ciutadanes s'estudiaran tècnicament i es debatran políticament amb l'objectiu que passin a formar part del Pla d'inclusió i cohesió social que l'Ajuntament, amb el suport de la Generalitat, està elaborant de forma conjunta amb professionals d'institucions i d'entitats, persones afectades i la ciutadania. El pla ajudarà a entendre de quines formes es manifesta la vulnerabilitat social i plantejarà línies estratègiques per intervenir en les causes que la generen.

L'exclusió social són diferents situacions de desigualtat social que es poden donar al llarg de la vida d'una persona, com a conseqüència de la combinació de factors i situacions difícils o de risc, a l'àmbit laboral (atur, inestabilitat, mobilitat...), a l'àmbit econòmic (pobresa, sobreendeutament...), a l'àmbit educatiu (analfabetisme, barrera lingüística, baix nivell instructiu...), a l'àmbit sociosanitari (discapacitats, drogodependències, malalties...), a l'àmbit de l'habitatge i l'entorn urbà (dificultats d'accés a l'habitatge, infrahabitatge, segregació...) i a l'àmbit de la convivència (manca de suport familiar, violència familiar, manca de participació política i social...). Aquestes situacions poden afectar a qualsevol persona al llarg de la seva vida.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades