ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 02:39:33 AM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ordenances Fiscals 2009
10/22/2008

El Ple municipal va aprovar, el 20 d'octubre, les Ordenances Fiscals de l'any vinent. Davant l'actual situació de crisi econòmica, l'Ajuntament no modificarà per a 2009 el tipus impositiu dels impostos municipals (IBI, IAE, ICiO i IVTM-vehicles- i IVTNU -plusvàlues-) i les taxes pujaran en la majoria dels casos un 4%, per sota de les previsions de l'IPC de Catalunya. Els grups municipals PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC van donar suport a l'aprovació de les ordenances; el PP hi va votar en contra, mentre que C's va optar per l'abstenció.

L'Impost sobre Béns Immobles (IBI) és el principal impost que cobren els municipis. L'any 2009, l'Ajuntament de Sant Boi no aplicarà cap augment sobre el tipus impositiu, que és la part del tribut sobre la que té potestad per fer modificacions. El tipus màxim permès per la normativa és un 1,1, però el consistori local tornarà a aplicar l'any vinent un 0,59. A més, cal destacar que, a diferència del que passa a altres municipis, a Sant Boi no es cobren taxes específiques per la recollida d'escombraries domiciliàries i pel servei de clavegueram a les persones propietàries de béns immobles. L'Ajuntament aposta, doncs, per no incrementar la pressió fiscal a la ciutadania. Això no obstant, els imports dels rebuts de l'IBI augmentaran per sobre de l'IPC, ja que la base liquidable de l'impost augmenta cada any, en aplicació de la normativa estatal, per recollir de forma progressiva l'efecte dels nous valors cadastrals fixats pel Ministeri d'Hisenda el 2006.

Per a la resta dels impostos, l'Ajuntament de Sant Boi tampoc no s'augmentarà el tipus impositiu l'any vinent.

Els imports de les taxes municipals creixeran un 4%, amb comptades excepcions d'augments lleugerament més alts (a la taxa de la grua o a la que es paga per l'ús dels locals d'assaig musical, per exemple) i alguns casos de creixement zero (com la taxa de recollida de residus comercials i industrials).

En el cas dels preus públics, que s'aprovaran properament, s'aplicarà el mateix percentatge del 4%.

Novetats

Entre les novetats de les Ordenances Fiscals de 2009 hi ha la incorporació d'una bonificació del 75% en l'Impost sobre construccions i obres (ICiO) per a la rehabilitació de patologies estructurals. L'Ajuntament mantindrà un any més la reducció màxima permesa per la normativa (60%) sobre els valors cadastrals del sòl que es prenen com a base per calcular l'IVTNU (plusvàlues).


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades