ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:14:12 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un model per al futur comercial de Sant Boi
El sector considera prioritari crear itineraris de continuïtat entre les principals zones comercials

10/22/2008

L'Ajuntament ha aprovat el Programa d'Orientació per als Equipaments Comercials (POEC). Aquest document defineix un model comercial per a Sant Boi consensuat amb els representants del sector. Tres dels objectius prioritaris que s'hi plantegen són crear itineraris urbans que connectin les diferents zones comercials del municipi, incrementar el nivell de compres de complements de la llar i equipament personal que es fan a Sant Boi (roba, calçat, mobles, electrodomèstics) i unificar els esforços de les diferents associacions de comerciants per optimitzar la repercusió de la seva tasca.

El POEC es va aprovar en el Ple municipal d'octubre amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC i l'abstenció de PP i C's. El 23 de setembre, l'Ajuntament l'havia presentat a més d'un centenar de comerciants i paradistes dels mercats municipals que van assistir al I Fòrum del Comerç de Sant Boi.

El document proposa un model comercial per a Sant Boi amb visió de futur, basat en un estudi diagnòstic de la situació actual i una enquesta sobre els hàbits de compra de la clientela. El document, que serà normatiu, s'ha elaborat amb la participació de representants del sector.

L'OFERTA. El POEC estructura i jerarquitza el comerç local en tres instàncies diferents amb diferent tipus de tractament i necessitats: comerç de centralitat (eix comercial situat entre els mercats de la Muntanyeta i de Sant Jordi), comerç de subcentralitat (zona comercial de Marianao) i comerç de proximitat (al voltant dels carrers comercials principals de cada barri).

LA DEMANDA. L'objectiu principal consisteix a aconseguir que els santboians i les santboianes no surtin majoritàriament fora de Sant Boi per fer les compres de complements de la llar (mobles, electrodomèstics, ...) i de la persona (roba, calçat...) i mantenir o incrementar els bons nivells de compra de productes alimentaris (sustentats en la potència d'atracció dels mercats municipals).

L'URBANISME. La principal necessitat detectada és connectar les diferents zones comercials del municipi mitjançant la creació d'itineraris per a vianants o amb prioritat de pas per als vianants, entre altres mesures d'urbanisme comercial. En especial, es remarca la importància de modificar la cruïlla dels carrers Lluís Pasqual Roca i Francesc Macià, actualment amb molt volum de trànsit, per propiciar la continuïtat de la zona de centralitat comercial (Mercat de la Muntanyeta-Mercat de Sant Jordi) cap al nucli històric, on hi ha expectatives de creixement comercial lligades a la construcció dels cinemes del carrer Jaume I i a la recuperació per a la ciutat de l'Ateneu Santboià.

GESTIÓ. D'acord amb el diagnòstic del POEC, el comerç local necessita unificar els esforços de les vuit associacions de comerciants existents en l'actualitat. Sense necessitat de perdre l'especificitat de cadascuna d'elles, calen un treball coordinat i un pla de dinamització global per optimitzar els nivells d'impacte publicitari, capacitat organitzativa, independència i professionalitat.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades