ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:58:03 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament reserva 500.000 euros per amortiguar els efectes de la crisi
El govern local prioritzarà en el pressupost de 2009 l'atenció a les necessitats de les persones

10/21/2008

L'Ajuntament de Sant Boi ha creat un fons de reserva per a contingències socials. Aquesta decisió respon a la voluntat del govern municipal que la crisi econòmica afecti el mínim possible les economies familiars. El consistori prepara un pressupost restrictiu per a l'any vinent, però amb un requisit fonamental: mantenir la despesa destinada al benestar social i a atendre les necessitats de les persones. En cas necessari, el fons de reserva ajudarà a complir amb aquest requisit.

L'Equip de govern municipal elaborarà a partir d'ara un reglament per establir el funcionament del fons de reserva, que s'ha dotat amb 500.000 euros fruit de l'estalvi pressupostari de l'actual exercici econòmic. L'aprovació del reglament està prevista per a la sessió plenària del mes de novembre, juntament amb el Pressupost Municipal de 2009.

La situació de crisi econòmica ocasiona una disminució dels ingressos municipals, tant pel que fa a la recaptació en forma de tributs com a les aportacions que es reben des d'altres administracions. Aquesta situació obligarà a elaborar un pressupost auster per a l'any vinent i, paral·lelament, a activar mesures per fer compatible l'austeritat amb l'atenció al benestar de la ciutadania i amb l'aprofitament de noves oportunitats en l'economia local.

En aquest ordre de coses, el govern municipal té previst convocar pròximament el Pacte Local per a l'Ocupació, amb la finalitat d'explorar amb les forces sindicals i socioeconòmiques de la ciutat les noves oportunitats existents per generar nova ocupació i nova riquesa, vinculades principalment al creixement de l'aeroport, la futura entrada en funcionament del nou complex hospitalari i el desenvolupament de la Llei de dependència.

Tots els grups municipals van votar en el Ple municipal d'octubre a favor de la creació del fons de reserva per a contingències socials, excepte C's, que s'hi va abstenir.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades