ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/25/2020 09:39:42 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Recuperació de dos antics camins rurals de Sant Boi
Mitjançant una escola taller i un taller d'ocupació gestionats per l'empresa municipal CORESSA

10/30/2008

La tasca de dos programes municipals d'inserció laboral ha permès recuperar dues vies històriques de comunicació rural de Sant Boi: un antic tram del Camí Ral i el Camí de Can Carreres Vell.

L'actuació feta al Camí Ral ha afectat un tram paral·lel a la carretera de Sant Climent que no es va aprofitar quan aquesta es va construir i que va caure en l'oblit durant més d'un segle fins la seva "descoberta" l'any 2005. El Camí Ral havia estat una important via de comunicació en l'època medieval, quan connectava Barcelona amb Vilafranca del Penedès passant per Sant Boi. Ara s'hi han descobert roderes excavades en les roques per encarrilar i guiar els carruatges que hi passaven.

L'actuació en el Camí de Can Carreres Vell ha permès recuperar la connexió entre aquest petit nucli rural de Sant Boi i el Camí de L'Estret de Roques, la qual cosa obre persepectives per dissenyar un futur recorregut de senderisme per la vall de Can Carreres i disposar d'una nova via per a la prevenció i extinció d'incendis.

En tots dos casos, els treballs han consistit a localitzar en un primer moment els antics passos dels camins entre vegetació molt espessa; i posteriorment, en actuacions de tala, poda i refaldeig d'arbres i desbrossament de matolls i herbatge.

Els treballs han estat òptims perquè les persones integrants dels programes municipals d'inserció (una escola taller i un taller d'ocupació) poguessin fer pràctiques formatives per a l'ús d'eines i màquines forestals.

L'escola taller és un programa amb una durada de dos anys destinat a joves d'entre 16 i 25. El taller d'ocupació dura un any i s'adreça a majors de 25. Totes dues iniciatives són gestionades per l'empresa municipal CORESSA.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades