ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 07:34:49 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Premi europeu per a la seguretat vial de Sant Boi
11/17/2008

Una delegació de la Policia Local de Sant Boi va assistir aquest novembre a Brusel·les al lliurament dels III Premis de l'excel·lència en seguretat vial, convocats per la Comissió Europea. El programa de seguretat vial de Sant Boi ha estat un dels 4 finalistes a la categoria d'Institucions. L'acte de lliurament va tenir lloc dimecres 12 de novembre a l'hotel Le Plaza.

La Comissió Europea concedeix els guardons a iniciativa pròpia, sense que hi hagi presentació de candidatures. El primer premi de la categoria d'Institucions ha correspost a un projecte de la Facultat d'Enginyeria de la Universitat de Ljubliana (Eslovènia). Els tres accèsits s'han concedit als Bombers de Gal·les, el club d'automobilistes de Lituània i la Policia Local de Sant Boi.

La tasca del programa de Seguretat Viària de Sant Boi s'adreça principalment a les persones i té com a objectiu prioritari educar conductors, passatgers i vianants per prevenir accidents de circulació. Aquesta tasca es fa mitjançant una xarxa de treball que aplega els esforços de la Policia Local, els diferents serveis de l'Ajuntament i un bon nombre d'entitats dels camps ediucatiu, sanitari, social...

Els projectes més valorats per la Comissió Europea

L'Ajuntament de Sant Boi du a terme 46 accions de seguretat vial certificades per la Comissió Europea. Una de les més valorades per a la concessió del premi ha estat l'Equip 3 de prevenció, un projecte adreçat a adolescents de Sant Boi en el qual col·laboren professionals de la Policia Local, del servei local de drogodependències i de l'Institut Català de Salut.

Altres iniciatives ben valorades han estat la realització de circuits de pràctiques de conducció per a escolars a la via pública, la 'carta de serveis' que guia les actuacions a l'hora d'atendre accidents de trànsit i l'acord assolit amb el Servei Mèdic d'Emergències per reduir els temps d'espera de les ambulàncies.

La Direcció General d'Energia i Transports de la Comissió Europea concedeix els Premis d'excel·lència en seguretat vial en el marc de la Carta Europea de Seguretat Vial, una iniciativa europea encetada l'any 2005 amb l'objectiu de combatre la sinistralitat i amb la missió final de preservar 25.000 vies a les vies europees fins a 2010.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades