ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:24:16 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un conveni dóna nou impuls a l'agermanament amb Marianao (Cuba)
L'alcalde, Jaume Bosch, hi rep una medalla honorífica

11/19/2008

Una delegació de Sant Boi ha visitat Marianao del 12 al 15 de novembre. L'alcalde, Jaume Bosch, hi ha signat un conveni de col·laboració que permetrà donar nou impuls a la cooperació amb aquest municipi cubà agermanat amb la nostra ciutat des de 1993. La delegació santboiana estava formada per l'alcalde, la regidora de Cooperació, María José Rodríguez, i representants de l'entitat Ensenyament Solidari.

El conveni de col·laboració serà a tres bandes entre la localitat cubana i els ajuntaments de Sant Boi i Cambrils, tots dos 'germans' de Marianao. L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el president del Poder Popular de Marianao, Alberto González Zaragoza, van signar-lo el dia 15 de novembre. L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, ho farà pròximament.

Educació, cultura i projectes comunitaris

Els àmbits de col·laboració previstos al conveni són l'educació (intercanvi de mestres, participació en jornades pedagògiques a l'Havana, reforç dels projectes amb les 14 escoles de Marianao agermanades amb escoles de Sant Boi...), la cultura (suport a projectes com el Teatre Infantil Sant Boi i el museu d'història de la ciutat de Marianao...) i la intervenció comunitària (bus municipal, suport per a la dinamització del barri de Pogoloti...).

Els principals objectius de la visita eren conèixer les autoritats i la realitat sociocultural de Marianao i revitalitzar l'agermanament, que ha viscut una etapa menys activa arran de la difícil situació de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Cuba.

La delegació de Sant Boi va visitar tres escoles de la localitat i es va reunir amb els directors de tots els centres escolars agermanats amb centres de Sant Boi. També van assistir, a Marianao i al Casal Català de l'Havana, a la presentació del llibre "La saga cubana dels Samà", editat pels ajuntaments de Sant Boi i Cambrils. Durant aquesta presentació es va retre homenatge pòstum a l'autora, Dolores Miriam Pérez Tarrau

Jaume Bosch va rebre la medalla honorífica "Flora de Marianao" per la seva contribució a reforçar els llaços comuns entre ambdós municipis.

Un agermanament amb 15 anys d'història

L'agermanament entre Marianao i Sant Boi data de 1993 i és un dels més antics signats entre un municipi cubà i un de català. Marianao és un dels quinze municipis que conformen la ciutat de l'Havana.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades