ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:49:23 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


"Del 'poble dels bojos' a la ciutat de la salut mental"
L'alcalde, Jaume Bosch, va fer ahir balanç del primer any del programa de govern

400 persones van assistir a l'acte a Can Massallera

12/01/2008

Jaume Bosch va fer balanç ahir en un acte públic del primer any d'aplicació del programa de govern de Sant Boi 2008-11. Davant de més de 400 persones, l'alcalde va fer un balanç positiu de la tasca feta fins ara, tot subratllant que la principal prioritat de les polítiques municipals és atendre el benestar de les persones. Al llarg de la seva intervenció va recordar que Sant Boi ha apostat per tres línies de treball estratègic: la salut mental comunitària, l'entorn natural i el patrimoni històric. Jaume Bosch va afirmar que Sant Boi ha fet passes decidides per deixar de ser "el poble dels bojos" i convertir-se en "la ciutat de la salut mental".

L'acte, que va tenir lloc a Can Massallera, va començar amb la projecció d'un àudiovisual que resumia la tasca feta en aquest primer any de mandat. Els portaveus de les tres forces polítiques que formen al govern municipal juntament amb el PSC (ICV-EUiA, CiU i ERC) acompanyaven el primer edil santboià dalt de l'escenari.

La prioritat són les persones

La intervenció de l'alcalde va començar afirmant que la gran prioritat de la política local és atendre el benestar de les persones i "treballar per assegurar que ningú no en quedi exclòs", especialment en l'actual situació econòmica. Jaume Bosch va aportar dades sobre la feina feta, tot destacant que 600 persones s'han beneficiat de polítiques actives d'ocupació, que s'han creat en poc temps més de 200 places d'escola bressol i que entre 2008 i 2009 es començaran a construir a la ciutat prop de 500 habitatges de preu assequible. L'alcalde també va fer esment de l'atenció que es presta a les noves oportunitats d'ocupació que es presenten al mercat laboral de l'entorn (ampliació de l'aeroport, obertura del nou hospital, desplegament de la Llei de dependència) perquè afavoreixin les persones aturades de Sant Boi.

Tres eixos de treball estratègic

La intervenció va continuar amb el balanç dels avenços realitzats en les tres línies de treball estratègic que s'ha plantejat Sant Boi per singularitzar-se en l'entorn metropolità. En especial, Jaume Bosch va insistir en l'aposta per convertir la ciutat en un referent internacional en salut mental, que ha rebut el suport institucional de les conselleries de Salut i Treball de la Generalitat i altres deu organismes. L'alcalde va abogar també per potenciar el concepte de "vila hospitalària". La construcció del nou Museu de Sant Boi (eix patrimoni històric) i la imminent obertura d'un nou accés al riu (eix entorn natural) van ser altres novetats citades.

Compromisos a llarg termini

Jaume Bosch va repassar la situació actual d'alguns compromisos de llarg termini, des del nou sector urbà Fecsa i casernes fins a les obres del PMI de Casablanca, el Pla d'aparcaments o els nous cinemes que en pocs mesos obriran les portes al carrer de Jaume I.

Un nou estil de governar

La tasca feta des de l'inici del mandat es recolça en un nou estil de govern basat en el treball en xarxa, la proximitat i obertura a la ciutadania i l'establiment de complicitats amb diferents sectors de la societat local i amb altres administracions. En aquest sentit, l'alcalde va donar molta importància al fet que el president de la Generalitat hagi visitat Sant Boi cinc vegades en un any i que també hagin vingut a la ciutat cinc consellers i conselleres.

Reptes per als dotze mesos vinents

Jaume Bosch va reconèixer que el govern municipal té camí per fer en temes com la resolució dels accessos a Sant Boi, el transport públic, l'aparcament, la participació ciutadana i la comunicació de l'acció de govern.

En finalitzar l'acte, l'alcalde va convidar tots els membres de l'equip de govern a pujar a l'escenari i va respondre a les preguntes plantejades per diferents persones del públic.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades