ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:53:01 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Obertura dels accessos al riu i al parc fluvial del Llobregat
12/08/2008

L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Rosa Boladeras, han presidit avui dilluns, 8 de desembre de 2008, l'acte d'obertura dels accessos al riu i al parc fluvial del Llobregat.

L'entrada en servei de la passera permet anar a peu o amb bicicleta des de l'avinguda de Maria Girona, davant les Termes Romanes, per sobre de la carretera BV-2002, fins a la riba dreta del riu. El paviment de l'accés té forma de fulles. La vorera de l'avinguda de Maria Girona, des de l'estació fins a la passarel·la, s'ha arranjat perquè arribar-hi sigui més fàcil i segur.

Una vegada al riu, es podrà passejar, tant en direcció cap al Prat com cap a Santa Coloma de Cervelló, per una xarxa de camins i ponts que creuen la riera Bertran i el canal de la Dreta. L'espai entre els dos cursos d'aigua forma un parc fluvial de 3 hectàrees que s'ha plantat amb vegetació de ribera, amb caràcter ornamental per la seva proximitat al nucli urbà de Sant Boi. En total, més de 200 arbres entre els quals hi ha salzes pollancres, freixes, àlbers i figueres. També s'han sembrat més d'un miler de plantes aquàtiques com el salat, arbustives com la ginesta i enfiladisses com les heures.

Les actuacions, gestionades i projectades per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en el marc del conveni amb la Direcció General de Medi Ambient i Habitatge, són una part del gran projecte per a la recuperació mediambiental i la millora dels accessos de 30 km del riu a la comarca del Baix Llobregat.

Amb aquesta finalitat s'ha constituït el Consorci per a la Recuperació i Conservació del Riu Llobregat integrat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Entitat metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, la Diputació de Barcelona, el Departament de política Territorial i Obres Públiques, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l'Administració General de l'Estat mitjançant el Ministeri de Medi Ambient. Les obres del riu s'han tractat des de dues vessants complementàries. Per una banda, com un espai viu i canviant, ple de vida, un espai natural amb la seva pròpia dinàmica i funcionament. Per l'altra, com un espai verd i de lleure periurbà, un lloc de gaudiment per a la ciutadania, tot respectant el medi on es troba.

L'Ajuntament de Sant Boi impulsa l'accés al riu com un dels principals projectes dins l'eix estratègic entorn natural que té per objectiu aprofitar el privilegi que el 60% del terme municipal sigui muntanya, riu i parc agrari. Aquest privilegi proporciona qualitat de vida i forma part de la identitat com a poble.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades