ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:01:02 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


II Fòrum empresarial de Sant Boi
L'economista santboià Ramon Tremosa ha parlat sobre el futur de la regió de Barcelona

12/17/2008

Aquest dimarts, dia 16 de desembre, ha tingut lloc el II Fòrum empresarial de Sant Boi (hotel Front Air Congress). L'alcalde, Jaume Bosch, ha compartit punts de vista amb prop d'un centenar de representants del sector empresarial, als quals ha convidat a participar en el procés de construcció de la ciutat. "En la situació econòmica actual", ha afirmat l'alcalde, "és més necessària que mai la col·laboració entre el sector públic i el sector privat".

Ramon Tremosa ha donat la conferència "Reptes i oportunitats de l'economia del delta davant la crisi". Tremosa, doctor en Economia i professor de la Universitat de Barcelona (UB), ha explicat que Catalunya ha de desplegar en els pròxims anys el seu potencial de creació de riquesa.

La "megaregió" Barcelona-València-Marsella-Lió

L'àrea metropolitana de Barcelona té un paper fonamental en aquest potencial, com a part integrant de la "megaregió" València-Barcelona-Marsella-Lió (l'onzena del món, segons un estudi del catedràtic Richard Florida). En el context d'aquesta "megaregió", Barcelona és la millor porta d'entrada a la Mediterrània, ja que el seu port triplica el tràfic del port de Marsella i compta amb una consolidada activitat industrial al voltant.

Ramon Tremosa ha afirmat que l'àrea metropolitana de Barcelona hauria d'aprofitar les necessitats que es crearan en relació al turisme de creuers, per un costat, i al tràfic de contenidors, per l'altra. Finalment, l'economista santboià ha considerat important que s'aposti per crear una bona infraestructura de comunicacions entre Barcelona i València.

Sumar complicitats

El Fòrum empresarial de Sant Boi tindrà lloc dos cops l'any. L'Ajuntament l'organitza per mantenir obert un marc estable de relacions amb el teixit empresarial local. L’equip de govern municipal impulsa un estil de governar basat en sumar esforços i complicitats a la societat santboiana per treballar amb una visió de ciutat a llarg termini.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades