ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 09:24:45 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi Boig per tu
La ciutat treballa per ser una referència internacional en el camp de la salut mental

12/15/2008

La Marató de TV3 va connectar aquest diumenge en directe, al voltant la una del migdia, amb el Parc de la Muntanyeta de Sant Boi. Pep Sala i 400 veus de la ciutat hi van cantar el tema Boig per tu , en el marc d'una gran festa ciutadana de suport a aquesta iniciativa solidària, que enguany està dedicada a recaptar fons per investigar sobre les malalties mentals greus.

Sant Boi és una de les ciutats participants a La Marató de TV3 gràcies a la seva vinculació històrica amb la salut mental (principalment, per la presència de dues institucions psiquiàtriques centenàries: Sant Joan de Déu, Serveis de Salut Mental i Benito Menni Centre Assistencial en Salut Mental). Sobre la base d`'aquesta vinculació històrica, la ciutat treballa per esdevenir un referent pel que fa a l'atenció, la investigació i la docència en el camp de la salut mental comunitària.

Festa ciutadana

La ciutat va viure, durant el matí de diumenge 14 de desembre, una gran festa titulada "Sant Boi, boig per tu. Una cantata". La música en va ser l'ingredient principal. La festa va consistir en diferents activitats d'animació infantil, exhibicions de cultura popular i actuacions musicals. La presentació de l'acte va anar a càrrec de l'actriu i dobladora Mercè Montalà (El cor de la ciutat) i dels "clowns" locals Panetonne Brothers.

Cantata i "Boig per tu"

La cantata va aplegar 400 veus (membres de les corals del municipi, alumnes de l'Escola Municipal de Müsica Blai Net i centres d'ensenyament musical). Pep Sala va sumar-se a la interpretació del cèlebre "Boig per tu", que es va retrasmetre en directe per TV3.

Guardioles per recaptar fons

Als comerços de la ciutat i els equipaments municipals s'han col·locat guardioles per a aportacions voluntàries per a La Marató. Durant l'acte de diumenge es recolliran aportacions voluntàries a canvi de samarretes amb la inscripció "Boig per tu". A la Fira de la Puríssima també es van recaptar fons als espais expositius de l'Ajuntament.

Sant Boi i la salut mental comunitària

La ciutat comparteix 150 anys de relació amb les persones malaltes mentals, des de la fundació per part del doctor Antoni Pujadas del Manicomi de Sant Boi, i gaudeix avui d'una gran quantitat de recursos assistencials de qualitat vinculats a la salut mental. Per aquest motiu, el govern municipal ha fet una aposta estratègica, avalada per les conselleries de Sanitat i Treball de la Generalitat de Catalunya i per una desena més d'organismes, per esdevenir una referència internacional en el camp de la salut mental comunitària.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades