ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 02:24:25 AM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou reglament del Consell Municipal de Ciutat
12/23/2008

El Ple municipal ha aprovat aquest dilluns, dia 22 de desembre, el nou reglament del Consell Municipal de Ciutat. Després de set anys de funcionament, el nou text reformula i reorienta el paper i les funcions d'aquest organisme. La reforma del Consell de Ciutat és el primer pas d'un procés ampli de redisseny dels diferents mecanismes de participació ciutadana a Sant Boi.

El Consell Municipal de Ciutat, màxim òrgan de consulta i participació ciutadana, té com a funció assistir el govern municipal en el procés de reflexió estratègica sobre el futur de la ciutat i en l'abordatge dels principals afers de la política local. La seva redefinició s'ha fet amb la participació dels actuals membres.

Les principals novetats del nou reglament són: més reconeixement institucional de les persones integrants, més claredat en la definició i regulació dels procediments, més compromís municipal amb les resolucions del consell i canvis en la composició de l'organisme.

Nova composició

El reglament defineix els criteris d'una nova composició del consell, tot i que els nous membres s'escolliran més endavant. Es pretèn abarcar un ampli espectre de la societat santboiana, amb representació de tres grans sectors: social, econòmic i territorial. També es vol comptar amb veus qualificades en relació als grans eixos estratègics de futur sobre els quals treballa l'Ajuntament: la salut mental comunitària, el patrimoni històric i el medi natural.

Com a novetat, es preveu la presència de representants del món empresarial, els col·legis i associacions professionals presents a Sant Boi, les fundacions i entitats de segon grau (federacions, coordinadores, etc), les universitats i el síndic de Greuges. Les entitats ciutadanes escolliran elles mateixes la seva representació.

El reforç del paper del Consell Municipal de Ciutat respon a dos dels grans objectius del govern municipal: la transparència i la implicació de la ciutadania en el procés de reflexió sobre el futur de la ciutat.

La nova regulació de l'organisme es va aprovar amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC i l'abstenció de PP i C's.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades