ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 03:03:36 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Conveni de col·laboració en un programa terapèutic per a malalts d'Alzheimer
El Refugi Municipal d'Animals cedirà gossos per donar suport social a aquests pacients

01/12/2010

L'Ajuntament i Benito Menni Centre Assistencial de Salut Mental han signat un conveni de col·laboració per treballar plegats els objectius del projecte Ariadna, torna'm a casa, un programa terapeùtic innovador que pretén contribuir a potenciar l'autonomia, la seguretat i la qualitat de vida dels pacients que es troben en els primers estadis de la malaltia d'Alzheimer.

El programa planteja el treball amb gossos especialment ensinistrats per a l'acompliment de les tasques d'acompanyament i suport. El conveni signat preveu la cessió i l'atenció veterinària dels gossos acollits al Refugi Municipal d'Animals de Companyia per part de l'Ajuntament.

El projecte Ariadna s'inicia aquest any en la seva fase pilot amb cinc gossos. Un cop ensinistrats, cadascun passarà a formar part de les famílies de cinc malalts o malaltes amb l'objectiu que els acompanyin en la seva rutina diària amb la seguretat de què, en cas que es desorientin, l'animal retornarà els pacients a casa seva.

A l'acte de signatura han assistit l'alcalde Jaume Bosch i Pugès, el director gerent de Benito Menni CASM Joan Orrit, la tinent d'alcaldia de Benestar i Ciutadania Lluïsa Moret i la superiora del Centre Mª Luisa Cuadrón. L'alcalde ha destacat que "treballs com aquest ajuden a consolidar la nostra ciutat com a referent en el camp de la salut mental"


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades