ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/25/2020 02:42:55 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaració institucional sobre l'Ateneu Santboià
01/26/2010

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Boi ha aprovat aquest dilluns, 25 de gener, una declaració institucional sobre l'Ateneu Santboià.

El text recorda el paper històric de l'entitat com a referent cultural i com a espai de relació social, la seva significació emocional per a generacions de santboians i santboianes i el valor material i arqueològic de la seva finca.

Compromisos municipals

La declaració institucional expressa el compromís de l'Ajuntament de seguir treballant perquè la finca sigui de propietat pública i esdevingui un nou equipament de ciutat, dinamitzador de la cultura de Sant Boi i respectuós amb l'esperit històric de l’Ateneu Santboià.

L'Ajuntament també es compromet a consensuar amb la ciutadania un pla d’usos del futur equipament, a desenvolupar-ne un projecte arquitectònic i a adaptar el planejament urbanístic a les característiques del projecte.

Enderroc per raons de seguretat

La declaració institucional es va aprovar després que aquest mes s'estigui enderrocant per raons de seguretat la part dels edificis de l'Ateneu Santboià contígua a l'avinguda de Maria Girona. L'Ajuntament ha instat l'actual propietari a l'enderroc després que el 5 de gener es produissin desprendiments en un dels cossos d'edificació.

Els enderrocs no afecten cap dels valors patrimonials de la finca, que conté restes soterrades de la masia de Ca l'Amigant (segle XVII) i es troba en una zona d'alta expectativa arqueològica. L'Ajuntament vetllarà per la correcta conservació d'aquestes restes.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades