ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 03:13:36 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una delegació del nord del Marroc visita Sant Boi
02/04/2010

Una delegació dels ajuntaments marroquins de Tànger, Larache i M'diq ha visitat aquest dilluns, 1 de febrer, la ciutat de Sant Boi. La visita forma part de la segona trobada del Projecte Progol Promoció de la bona governança local al nord del Marroc).

PROGOL és un projecte de cooperació entre sis municipis de Catalunya i quatre de Marroc. L'objectiu és intercanviar experiències i crear una xarxa de treball per impulsar polítiques locals de governança (participació ciutadana, proximitat, treball en xarxa, descentralització de la presa de decisions, diàleg amb la ciutadania, transparència de la gestió...). El projecte no es planteja com una ajuda al desenvolupament, sinó en termes de reciprocitat.

La governança local a Sant Boi

Durant l'estada a Sant Boi, vicealcaldes i secretaris municipals de Tànger, Larache i Mdiq han estat rebuts per l'alcalde accidental, José Ángel Carcelén, i altres membres del govern municipal. La delegació ha conegut de prop diversos aspectes de la governança local i de les polítiques municipals. També han visitat l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic (OMAP) i l'equipament sociocultural Can Massallera.

Sant Boi ha potenciat durant el present mandat municipal (2007-2011) les polítiques de governança i de cooperació al desenvolupament. Noves iniciatives com ara els fòrums empresarial i del comerç i el nou Consell de Ciutat (reorganització del principal òrgan local de participació ciutadana) són una aposta pel govern relacional i de proximitat a les xarxes econòmiques i socials.

La mateixa política es fa extensiva al model de cooperació amb altres països que, amb el projecte PROGOL, obre una via per explorar possibles experiències de cooperació descentralitzada, és a dir, una cooperació recíproca on s'incorporin actors de la societat civil.

Els municipis participants al projecte PROGOL són Tànger, Tetuan, Larache, M'diq, Sant Boi, Badalona, Santa Perpètua de Mogoda, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat i Mataró. La primera trobada del projecte va tenir lloc el passat mes de novembre al Marroc.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades