ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 01:52:40 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'alcalde destaca la tasca feta pel benestar i la cohesió social en el balanç del segon any de govern
Més de 400 persones van assistir a Can Massallera a l'acte Passem Comptes 2009

03/04/2010

L'alcalde ha fet el balanç anual de la tasca de govern. En un acte públic celebrat a Can Massallera aquest dimarts, dia 2 de març, Jaume Bosch va passar comptes davant la ciutadania sobre com han avançat els principals projectes de l'Ajuntament i les seves línies estratègiques de treball al llarg de l'any 2009.

Els portaveus de les tres forces polítiques que formen al govern municipal juntament amb el PSC (ICV-EUiA, CiU i ERC) acompanyaven el primer edil santboià dalt de l'escenari. Més de 400 persones van assistir a l'acte, una compareixença pública amb pocs precedents fora de Sant Boi.

Aquests van ser els continguts principals de la intervenció de l'alcalde.

La prioritat són les persones

La principal prioritat de les polítiques municipals segueix essent atendre el benestar de les persones, especialment en l'actual situació de crisi econòmica. En els darrers 4 anys, l'Ajuntament ha augmentat un 26% les partides destinades a polítiques de benestar social, malgrat que el pressupost municipal ha minvat un 23% en el mateix període. L'Ajuntament ha finalitzat l'elaboració del Pla local d'inclusió i cohesió social, que té com a grans objectius "avançar cap a una societat més cohesionada" i "evitar possibles brots de rebuig i exclusió". Com a fruit del mateix procés, pròximament se signarà un pacte ciutadà per la inclusió, amb la vocació que el seu recorregut arribi més enllà de la cojuntura de crisi.

Eixos de treball estratègic

Sant Boi ha apostat per tres línies estratègiques de treball per singularitzar-se com a ciutat en l'entorn metropolità: la salut (salut mental comunitària, en especial), l'entorn natural i el patrimoni històric. "El nou projecte de ciutat", va dir l'alcalde, " es consolida i va calant com una pluja fina sobre la base d'aquests tres grans eixos". En relació a la salut mental, San Boi ha aconseguit que el seu nom comenci a associar-se arreu a aquest concepte, en positiu i relacionat amb projectes i iniciatives de gran ressò i significació nacional i internacional. La nova marca identificativa de la ciutat, "Sant Boi, boig per tu", hi fa referència.

La transformació de la ciutat

L'ajuda estatal de 14,3 milions per a inversions ha permès dur a terme 65 actuacions de millora de la ciutat, amb l'objectiu principal de fer-la "més a mida per anar a peu". Aquest any es comptarà amb altres 8,8 milions per a projectes relacionats principalment amb la millora ambiental i la innovació tecnològica. La inauguració del Parc de Bombers, l'obertura de l'Escola Bressol La Susa i l'inici de les obres d'un aparcament soterrani al carrer de Baldiri Aleu han estat tres notícies importants del 2009.

Una nova cultura de la despesa

L'alcalde va destacar que la crisi econòmica ha tingut com a conseqüència positiva l'extensió d'una nova cultura de la despesa. Gràcies a un gran esforç de racionalització, l'Ajuntament ha aconseguit reduir el pressupost un 23% en quatre anys, "sense minvar la qualitat dels serveis". Els principals increments de despesa s'han destinat a atendre l'ocupació, l'educació i el benestar social. Tot i les dificultats econòmiques, el deute municipal s'ha reduït en passar del 76 al 68%.

Reptes per als dotze mesos vinents

Jaume Bosch va assenyalar alguns dels principals reptes que el govern municipal encara durant 2010, com ara l'obertura del nou hospital, la recuperació de la titularitat pública de l'Ateneu Santboià, la inauguració del Museu de Sant Boi, el trasllat de l'Escola d'Adults a l'Olivera, l'inici de les obres de l'anell verd, la dinamització del nucli històric...

Un nou estil de governar

Com a conclusió, l'alcalde va fer referència a l'aposta del govern municipal de Sant Boi per un nou estil de governar basat en el treball en xarxa, la partipació ciutadana i la transparència de la gestió. "Tot això", va dir, "ho hem fet plegats, perquè la ciutat la fem cada dia cadascú des del seu lloc. El projecte per situar Sant Boi al món es consolida, amb les persones com a principals protagonistes i la cohesió social com a objectiu. Espero que ho fem cada dia millor, plegats, en xarxa."

En finalitzar l'acte, l'alcalde va respondre a preguntes plantejades per diferents persones del públic i es va comprometre a respondre per escrit les que no va poder atendre en aquell moment.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades