ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 02:06:08 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Dia Internacional de les Dones
La celebració enguany gira entorn a l'aportació de les dones al món de l'art

03/05/2010

El dia 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones. Al voltant d'aquesta data hi ha programades activitats molt diverses: xerrades, exposicions, tertúlies, cinefòrum... L'eix de la celebració d'enguany gira entorn al paper de les dones en el món de l'art. Per aquest motiu, el dia 11 es farà un homenatge a les dones santboianes professionals de les arts plàstiques i el disseny (a les 18.30 hores, a Cal Ninyo).

Fer visible el paper que han tingut i continuen tenint les dones en la construcció i transformació de la societat. Aquest és l'objectiu dels homenatges que cada any promou l'Ajuntament de Sant Boi amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. En les darreres edicions s'ha ressaltat la feina feta per les treballadores de fàbriques, les llevadores, les mestres, les dones emprenedores, les esportistes, entre altres col·lectius. Ara es vol donar a conèixer l'aportació de les dones en el món de la cultura, una contribució que històricament no ha estat dotada de valor públic. Com que l'àmbit cultural és molt ampli, el reconeixement s'inicia enguany amb el sector de les arts plàstiques i el disseny.

Del programa del Dia de les Dones a Sant Boi es pot destacar la presentació del llibre de la santboiana Marite Fariña guanyador de la V Beca de recerca Històrica: La dona santboiana durant la segona república, la guerra civil i la postguerra (dia 9, a les 18 hores, a Can Massallera). També l'exposició Dones de conte, on es pot veure la creació col·lectiva de l'artista santboiana Catalina Arenas Rellegint la Caputxeta (fins al dia 19, a Can Massallera). Així com l'ofrena floral al monument de la dona treballadora (dia 8, a les 16.30 hores, a la plaça de Ciutat Cooerativa).

El Dia de les Dones se celebra cada 8 de març a tot el món amb l'objectiu de reivindicar els drets de les dones i reclamar la plena igualtat de gènere.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades