ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/25/2020 01:44:35 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Homenatge a les dones professionals de les arts plàstiques i el disseny
Un acte va reconèixer la tasca feta per 28 santboianes

03/12/2010

La ciutat de Sant Boi va retre homenatge a les santboianes que es dediquen o s'han dedicat professionalment a les arts plàstiques i el disseny. L'acte va tenir lloc l'11 de març a Cal Ninyo, organitzat per l'Ajuntament dins la programació d'activitats que commemoren el Dia Internacional de les Dones que se celebra arreu del món el 8 de març.

Van rebre el reconeixement 28 santboianes que han fet de les arts plàstiques i el disseny la seva professió. Són pintores, professores, dissenyadores, fotògrafes, il·lustradores i dones especialitzades en manualitats.

L'alcalde, Jaume Bosch, va obrir l'acte, en el qual van estar presents la regidora de política d'Igualtat de Gènere i Usos del Temps, Lluïsa Moret, i la directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, Anna Falguera. També la il·lustradora catalana creadora de Les Tres Bessones i autora del cartell de la Fira de la Puríssima de 2006, Roser Capdevila, que va explicar la seva experiència personal. En representació de les dones artistes santboianes van intervenir Dolors Villadelprat i Reme Domínguez.

Fer visible l'aportació de les dones a la societat

Amb aquest homenatge anual, l'Ajuntament vol fer visible el paper que han tingut i continuen tenint les dones en la construcció i transformació de la societat, des de la vessant professional. Jaume Bosch va anunciar que els noms i cognoms de les dones que han rebut el reconeixement quedaran gravats per sempre a la història de Sant Boi. La regidora d'Igualtat i Gènere, Lluïsa Moret, per la seva part, va destacat que la convocatòria de l'acte ha permés identificar, reconèixer i donar a conèixer les obres artístiques de les dones santobianes. I la directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat, Anna Falguera, va dir que les dades evidencien que a Catalunya cada vegada hi ha més dones creadores i amb més prestigi professional.

En les darreres edicions, l'homenatge del Dia de les Dones ha ressaltat la feina feta per les treballadores de fàbriques, les llevadores, les mestres, les dones emprenedores, les esportistes, entre d'altres col·lectius.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades