ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 02:24:13 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El cinema torna a Sant Boi
Els Cinemes Can Castellet obren les portes el divendres 26 de març

Les noves sales, de promoció pública, estan al nucli històric de la ciutat

03/25/2010

Sant Boi torna a tenir sales d'exhibició de cinema. El divendres 26 de març obren les portes al públic els Cinemes Can Castellet. Neixen per atendre una aspiració històrica de la ciutadania i amb la vocació d'esdevenir la locomotora d'una nova àrea de centralitat comercial, de restauració i de lleure en ple nucli històric de la ciutat.

Promoció pública

Davant l'absència d'una oferta privada d'exhibició cinematogràfica a Sant Boi, l'Ajuntament ha finançat amb diners públics la construcció de les noves sales. Aquesta iniciativa ha permès donar satisfacció a una de les demandes més reiterades per la ciutadania local.

Locomotora econòmica

L'operació urbanística realitzada es va dissenyar per obtenir en paral·lel altres beneficis per a la ciutat. Els cinemes haurien d'actuar com a locomotora econòmica d'una nova àrea de centralitat urbana a l'aire lliure, amb capacitat per atreure comerç de qualitat, restauració i activitats de lleure familiar i amb la potencialitat de connectar amb el principal eix comercial de Sant Boi (Francesc Macià-Lluís Pasqual Roca-plaça de Catalunya).

Cinema urbà, accessible i familiar

Els Cinemes Can Castellet són uns cinemes urbans, situats al nucli històric de la ciutat (carrer de Jaume I-plaça de Gaietà Mestres) en una zona per a vianants i a una distància de menys de 20 minuts a peu de la pràctica totalitat de les àrees habitades de la ciutat. Les sales tenen una capacitat global de 559 butaques (122+121+120+98+98).

Cartellera

Les primeres pel·lícules que es projectaran als cinemes Can Castellet són "Cómo entrenar a tu dragón" (film d'animació de la productora Dreamworks), "Millenium 3. La reina al palau dels corrents d'aire" (desenllaç de la saga Stieg Larsson), "El escritor" (Os de Plata a la Berlinale com a millor director per a Roman Polanski), "Shutter Island" (la darrera pel·lícula del tàndem Scorsese-Di Caprio) i "Celda 211" (triomfadora dels Goya).

Gestió

L'Ajuntament ha adjudicat la gestió de les sales a l'empresa Nictàlia, SL, empresa especialitzada en la gestió de centres comercials i d'oci i mercats municipals. Nictalia participa en diverses iniciatives de cinema a l'àrea metropolitana de Barcelona, a Andorra i a Almeria.

Dinamització comercial

A l'edifici dels cinemes hi ha més de 1.000 m2 de superfície comercial, gestionada també per Nictalia. L'empresa treballa perquè s'hi instal·lin firmes de prestigi en els camps de la restauració i el comerç. Davant dels cinemes obriran les portes el dia 8 d'abril l'"outlet" Moltacte de roba de primeres marques.

Projecte arquitectònic

Els cinemes formen part d'un projecte urbanístic de promoció pública. L'empresa municipal Claus ha construït dos edificis interconnectats. En un d'ells hi ha els cinemes. L'altre és residencial, amb 16 habitatges de renda lliure que ja s'han posat a la venda.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades