ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 02:23:14 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat Cooperativa i Molí Nou opta al finançament de la Llei de barris
El projecte proposa actuacions de millora per valor de 12,2 milions d'euros

04/14/2010

El Pla de millora integral de Ciutat Cooperativa i Molí Nou (PMI) optarà a les ajudes del Programa de barris i àrees urbanes d'atenció especial de la Generalitat de Catalunya (setena convocatòria). L'Ajuntament de Sant Boi n'ha aprovat el projecte per unanimitat aquest dimarts, dia 13 d'abril, en el decurs d'una sessió de ple extraordinària. El pressupost global de les accions previstes ascendeix a 12,2 milions d'euros.

Els tres principals objectius del Pla de Millora Integral de Ciutat Cooperativa i Molí Nou (PMI) són: a) la plena integració i equiparació del barri amb el conjunt del municipi; b) la realització d'una important intervenció urbanística que aprofiti l'impacte d'altres projectes que es desenvolupen als voltants, com el Parc Sanitari de Sant Boi i l'ARE Riera de Can Soler i c) l'increment de les oportunitats de millorar la qualitat de vida de la ciutadania del barri.

L'Ajuntament lliurarà immediatament el projecte al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Les ajudes de la Llei de barris financien en un 50% el cost dels plans de millora integral. La setena convocatòria de les ajudes, oberta fins al dia 15 d'abril, farà possible més d'una vintena de nous projectes, que es donaran a conèixer, segons les previsions, a principis de l'estiu.

Un antecedent a Casablanca

Si el govern català dóna llum verda al projecte de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, es convertirà en el segon PMI concedit a la ciutat de Sant Boi. Des de l'any 2006, el barri de Casablanca es beneficia de les ajudes del Programa de barris i àrees urbanes d'atenció especial, que han permès dur a terme una gran transformació urbanística i social. El PMI de Casablanca ha estat reconegut com a bona pràctica en participació ciutadana per l'Observatori Internacional de Democràcia Participativa.

PROPOSTES D'ACTUACIÓ PMI CIUTAT COOPERATIVA I MOLÍ NOU

A) INTEGRACIÓ DEL BARRI EN EL CONJUNT DEL MUNICIPI

---Regeneració urbanística del barri, amb especial incidència en la reforma dels entorns urbans més degradats i en la disponibilitat de nous espais públics adequats a les noves realitats i necessitats de la població.

---Un barri més ben adaptat per al pas de vianants i amb una mobilitat més senzilla.

---Un barri més amable i acollidor en el disseny de carrers, sense barreres arquitectòniques a la via pública i amb millors condicions d'accessibilitat als habitatges, als equipaments i als comerços.

B) INTERVENCIÓ URBANÍSTICA EN CONVERGÈNCIA AMB L'ENTORN

---Construcció d'un barri més permeable i millor vinculat a les noves realitats emergents (com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu) i als projectes del futur immediat (Riera de Can Soler, per exemple).

---Remodelació de la façana exterior del barri, des d'un punt de vista estètic i des del punt de vista de la mobilitat i l'accés al transport i als equipaments sociosanitaris.

C) INCREMENT D'OPORTUNITATS PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA

---Reforç de la cohesió social amb l'atenció centrada en els col·lectius més vulnerables i en la creació de noves oportunitats de promoció personal.

---Actuacions per facilitar l'emancipació juvenil i per garantir i facilitar la qualitat de vida de la gent gran.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades