ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 02:19:57 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Lliurats els Premis Ciutat de Sant Boi 2010
Han guanyat Joan Vendrell (Premi Especial), Synthon (Premi d'Honor), Qui hi ha? (Cultura), Club de Beisbol i Sofbol Sant Boi (Esports), El Farah (Acció Cívica) i Panet (Economia). Menció honorífica per a la tasca investigadora de Benito Menni

05/21/2010

Joan Vendrell i Capmany, el primer ciutadà de l'Estat espanyol que ha aconseguit la modificació d'una llei al Congrés de Diputats, ha guanyat el Premi Especial Ciutat de Sant Boi 2010. L'acte de lliurament dels Premis Ciutat de Sant Boi ha tingut lloc aquest dijous, dia 20 de maig, a Can Massallera.

La resta dels guardons d'aquesta edició han correspost a l'empresa farmacèutica Synthon (Premi d'Honor), el grup de música folk Qui hi ha? (Cultura), el Club de Beisbol i Sofbol Sant Boi (Esports), l'associació de dones magribines El Farah (Acció Cívica) i el forn Panet (Economia).

La Unitat de Psicosi i Investigació de Benito Menni Complex de Salut Mental ha merescut una menció especial en la categoria del Premi Especial Ciutat de Sant Boi.

Premi Especial Ciutat de Sant Boi: Joan Vendrell i Capmany

Per l'extensa trajectòria de compromís social i personal amb la salut mental. Aquest santboià ha estat el primer ciutadà que ha aconseguit que el Congrés dels Diputats modifiqui una llei. El canvi afecta la Llei d'Enjudiciament Civil i determina que una persona discapacitada amb problemes greus de comportament no hagi de desplaçar-se a les dependències judicials perquè li sigui certificada la discapacitat.

Premi Especial Ciutat de Sant Boi (menció honorífica): Unitat de Psicosi i Investigació de Benito Menni Complex de Salut Mental

Per haver identificat per primer cop les alteracions estructurals i funcionals de la zona del cervell on es localitza l'esquizofrènia. La troballa és molt rellevant perquè aporta llum sobre una malaltia crònica i greu que afecta 400.000 persones a l'Estat espanyola.

Premi d'Honor Ciutat de Sant Boi: Synthon Hispania, SL

Per una vocació especial cap a la investigació i el desenvolupament de medicaments amb utilitat social (en especial, productes genèrics) i per prioritzar la responsabilitat social corporativa. L'empresa farmacèutica, amb seu a Sant Boi des de 1991, ha ampliat recentment la planta de producció a la ciutat.

Premi Ciutat de Sant Boi de la Cultura: Qui hi ha?

Per la seva proposta musical innovadora i per la projecció nacional obtinguda amb el triomf al Festival do Mundo Celta d'Ortigueira. Qui hi ha? és una formació musical santboiana que combina el folk tradicional amb el pop més actual. La seva trajectòria inclou tres treballs discogràfics i la participació en festivals com La Mercè 2009, on van tenir una excel·lent acollida.

Premi Ciutat de Sant Boi de l'Esport: Club de Beisbol i Softbol Sant Boi

Per la contribució des de 1971 a la difusió i pràctica del beisbol. Per la seva trajectòria plena d'èxits esportius, que l'avalen com a millor club de l'Estat i un dels deu millors del continent europeu. Per la gran tasca formativa que ha fet possible que una vintena de jugadors hagin estat becats per universitats americanes i equips professionals.

Premi Ciutat de Sant Boi d'Acció Cívica: Associació de Dones Magribines El Farah

Per la contribució des de fa deu anys a la integració global del grup de dones immigrants i l'aproximació entre diferents cultures que conviuen a Sant Boi, que la converteixen en un referent a la ciutat i a d'altres municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès.

Premi Ciutat de Sant Boi d'Economia: Forn Cap de la Vila, SL (Panet)

Per la tasca continuada, des de fa 45 anys, com a negoci familiar atent als canvis del món del comerç mantenint la forma tradicional de fer el pa i l'olor de les fleques d'abans. L'empresa, amb més de 40 establiments, participa en diferents manifestacions culturals de la ciutat, com la Mostra Gastronòmica de la Carxofa o la Fira de la Puríssima

L'Ajuntament lliura cada any els Premis Ciutat de Sant Boi en el decurs de la Festa Major. L'edició d'enguany ha estat la cinquena.

El Premi Especial Ciutat de Sant Boi premia accions rellevants de caràcter cultural, social o professional realitzades a Sant Boi. El Premi d'Honor premia accions dutes a terme fora del municipi. Els premis de la Cultura i l'Esport reconeixen serveis extraordinaris en aquests dos àmbits. El Premi d'Acció Cívica distingeix iniciatives solidàries destacades i el Premi d'Economia, iniciatives econòmiques o projectes empresarials rellevants.

Sant Boi, un balcó de flors

En el decurs de la vetllada també es van fer públics els noms guanyadors del II Concurs de Decoració Floral "Sant Boi, un balcó de flors". Aquestes persones són Purificación García, Josefa Rodríguez i Maite Saís.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades