ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 02:36:49 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ateneu Santboià ja és patrimoni de la ciutat
L'Ajuntament iniciarà ara els passos anunciats a la declaració institucional d'aquest gener

05/25/2010

Aquest dimarts, dia 25 de maig, l'Ajuntament de Sant Boi i l'empresa Pichuki, SL han signat l'escriptura pública per la qual la finca de l'Ateneu Santboià passa a ser de titularitat municipal. La fórmula escollida és una permuta de terrenys. Després de tres anys de negociacions, l'acord rubricat avui enceta el camí per recuperar el paper de l'històric Ateneu Santboià com a motor cultural de la ciutat i de la vida del centre històric.

En síntesi, l'acord suposa que Pichuki, SL intercanvia amb l'Ajuntament la finca de l'Ateneu Santboià, situada al centre històric, per una parcel·la de propietat municipal ubicada al polígon industrial ProLogis.

La finca de l'Ateneu Santboià té una superfície de 8.578 m2 i conté un conjunt d'edificacions en estat precari de conservació (un dels cossos d'edificació es va enderrocar recentment per raons de seguretat). El sostre edificable de la finca es concretarà quan se n'aprovi un nou planejament urbanístic.

La parcel·la del polígon ProLogis té una superfície de 2.080 m2 i un sostre màxim edificable d'aproximadament 7.200 m2 (en planta baixa i tres pisos), amb diferents usos previstos al planejament urbanístic (principalment, oficines).

Declaració institucional

Un cop obtinguda la titularitat pública de la finca, l'Ajuntament de Sant Boi iniciarà ara de forma immediata els passos per complir amb els compromisos adoptats en la declaració institucional aprovada el 25 de gener d'enguany al Ple municipal.

Definir el pla d'usos

El primer pas serà la creació d'una comissió ciutadana per debatre i elaborar el pla d'usos del futur equipament que recuperarà el paper de l'Ateneu Santboià com a dinamitzador de la cultura local. La comissió es constituirà aquest mes de juny.

Concurs d'idees i planejament urbanístic

El següent pas serà convocar un concurs d'idees per escollir el projecte arquitectònic més adient i, finalment, caldrà ajustar el planejament urbanístic a les necessitats de l'opció seleccionada. També està previst fer-hi excavacions, donat que els terrenys estan en una zona d'alta expectativa arqueològica. L'Ajuntament té la voluntat que les obres del nou equipament comencin durant el proper mandat municipal.

L'Ateneu del futur

L'Ajuntament vol que l'Ateneu Santboià del futur sigui un motor cultural per a Sant Boi, contribueixi a dinamitzar el nucli històric aprofitant les potencialitats de la zona museística del municipi i recuperi el paper simbòlic que va tenir durant més d'un segle en la vida local.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades