ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/25/2020 02:46:47 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Experiències innovadores de govern i gestió
El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals selecciona sis projectes de l'Ajuntament de Sant Boi

07/16/2010

El Banc de Bones Pràctiques del Govern Local (BBP) ha seleccionat com a bones pràctiques dues experiències de l'Ajuntament de Sant Boi. Aquestes experiències són la campanya d'auditories energètiques realitzada per promoure un consum d'energia més eficient a les llars de la ciutat i el programa transversal de cooperació i solidaritat. Altres quatre projectes han estat seleccionats també com a "pràctiques significatives".

El BBP és un servei impulsat per la Diputació de Barcelona, la Fundació Carles Pi i Sunyer i els ajuntaments de la província de Barcelona que identifica experiències innovadores de govern i de gestió en l'àmbit local. L'objectiu és detectar i difondre bones pràctiques i estimular la innovació de les polítiques i la qualitat dels serveis oferts a la ciutadania.

El Banc de Bones Pràctiques distingeix entre "bones pràctiques" i, en un segon terme, "pràctiques significatives", que són experiències ben valorades tot i que no tenen un caràcter innovador. Els aspectes que es tenen en compte són, entre altres, la planificació, l'impacte, el lideratge, la planificació, la innovació, la definició de responsabilitats o la implicació de la ciutadania en les experiències de govern i de gestió analitzades.

Bones pràctiques: consum energètic, cooperació i solidaritat

Una de les dues bones pràctiques seleccionades de l'Ajuntament de Sant Boi és la realització d'auditories voluntàries sobre el consum d'energia a les llars de la ciutat. Les famílies podien demanar una auditoria que comportava una visita al seu domicili per observar el consum energètic i la realització d'una enquesta d'hàbits. Un cop analitzats els resultats, es proposava a cada llar mesures concretes per millorar l'eficiència del consum. L'altra bona pràctica detectada és el programa transversal de cooperació i solidaritat, que desplega un conjunt d'accions estratègiques per treballar per la cooperació i la solidaritat des dels diferents àmbits de la política municipal.

Les quatre "pràctiques significatives" seleccionades són el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), el sistema de control de visitants de la Fira de la Puríssima, la campanya de promoció dels valors esportius "Jugant net, hi guanyem tots" i el seminari anual de bones pràctiques comercials organitzat per les associacions de comerciants dels municipis del delta del Llobregat.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades