ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 03:04:39 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El control dels incendis comença per la prevenció
Mesures per evitar el foc a la muntanya

08/12/2010

L'incendi del 30 de juliol a Sant Ramon va posar de manifest que, tot i que és difícil evitar que es generi foc al bosc, les mesures de prevenció eviten catàstrofes majors.

El tallafoc que hi ha al cim de la muntanya de Sant Ramon va evitar que l'incendi que el 30 de juliol va cremar 45 hectàrees de bosc a Viladecans traspassés el terme municipal de Sant Boi i arribés a l'ermita. Les tasques de prevenció que es porten a terme a la zona forestal van posar límit al foc i van facilitar-ne l'extinció.

Terrenys nets i manteniment de camins

Abans que arribi l'estiu, que és l'època amb més risc de foc al bosc, l'Ajuntament neteja els terrenys de titularitat pública i controla que es faci el mateix a les finques privades. També fa el manteniment de les franges de protecció al voltant dels barris de muntanya i adequa els camins perquè siguin transitables pels bombers en cas d'emergència.

Sivipastura i reforestació

Prop la franja de protecció de Can Paulet s'està construint un corral que a partir de la pròxima primavera acollirà un ramat de 50 cabres que s'encarregarà de netejar el sotabosc tal com es feia temps enrera. A més, els espais afectats per l'incendi de 2005 i per la ventada de 2009 s'estan reforestant amb cirerers i vinyes, un tipus de vegetació que actua com a tallafoc. Amb el mateix objectiu, s'estan restaurant els marges de pedra seca.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades