ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 03:21:26 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi acull tres dones defensores dels drets humans
Polina, María Doris i Rosa Margarita estan amenaçades als seus països d'origen

09/02/2010

Sant Boi acollirà des d'aquest estiu i durant els pròxims mesos tres dones que són amenaçades i perseguides als seus països d'origen per defensar els drets humans. Aquestes tres dones, proposades per a l'acollida per entitats i ONG catalanes, són la periodista txetxena Polina Viktorovna Jervtsova, la militant d'esquerres colombiana María Doris Rivera i la mestra hondurenya Rosa Margarita Vargas.

El Programa de Protecció de Defensors dels Drets Humans, impulsat per l' Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, acull durant sis mesos persones amenaçades de mort als països d'origen. En aquesta ocasió, la ciutat de Barcelona també ofereix refugi a dues persones (entre elles, un activista del moviment homosexual turc).

El programa ofereix a les persones acollides un refugi temporal i els permet sortir durant un temps de l'entorn de pressió i vulnerabilitat a què estan sotmeses. També els dóna l'oportunitat d'exposar i difondre els perills que afronten en les seves terres i de conèixer entitats del nostre país que puguin ajudar-les en les seves lluites i en millorar la seva tasca a l'hora del retorn. Les tres dones participaran en conferències i activitats a tot Catalunya.

Una periodista txetxena

La periodista txetxena Polina Viktorovna Jervtsova ha estat amenaçada de mort si publica els diaris que va escriure durant les guerres txetxenes (1994-2004), quan era una nena, i que són un valuós testimoni sobre les violacions dels drets humans perpetrades en aquells foscos anys.

Una militant d'esquerres colombiana

La colombiana María Doris Rivera, membre del partit esquerrà Unión Patriótica i responsable del comitè regional de drets humans del municipi de Vista Hermosa, a la regió de Meta, es trobava en una greu situació al seu país per les amenaces i persecucions exercides contra ella per grups paramilitars.

Una mestra hondurenya

La mestra hondurenya Rosa Margarita Vargas, professora d'espanyol al popular barri del Pedregal, a Tegucigalpa, va ser testimoni ocular de l'assassinat d'un company de la mateixa escola, i viu en una atmosfera de por per les amenaces i seguiments de què és objecte a causa d'haver participat en manifestacions i activitats de la resistència després del cop d'Estat militar de l'any passat.

Les entitats proposants de l'acollida són la Lliga dels Drets del Poble (Polina), l'Associació Catalana per la Pau (María Doris) i la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (Rosa Margarita).

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades