ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 03:18:56 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


José Montilla encapçalarà l'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova
Sant Boi va acollir aquest juliol un acte unitari de les alcaldies del Baix Llobregat en defensa de l'autogovern de Catalunya

09/08/2010

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, encapçalarà l' ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova el proper 11 de setembre a Sant Boi. L'alcalde, Jaume Bosch, hi ha convidat representants de les principals institucions i forces polítiques del país i de la societat civil catalana.

Sant Boi celebra cada any, el matí de la diada, una ofrena floral a l'església de Sant Baldiri, davant la tomba del conseller en cap Rafael Casanova. La ciutat és un dels punts de trobada habituals de l'Onze de Setembre precisament per la vinculació amb la figura històrica de Rafael Casanova (que hi va viure els darrers anys de la seva vida) i per haver estat escenari de la multitudinària diada de 1976.

La figura de Casanova

L'any 1696 Rafael Casanova es va casar amb Maria Bosch i Barba, filla d'una de les principals hisendes santboianes. Al 1737 es va retirar a la nostra vila, on ja havia participat en diversos afers comunals. La mort el va sorprendre a Can Barraquer, la casa pairal de la seva difunta muller. Va ser enterrat a la capella de La Pietat de l'església de Sant Baldiri. Aquest fet ha convertit la nostra ciutat en un dels principals punts d'homenatge a la figura i a l'esperit de l'Onze de Setembre.

A la llista de personalitats convidades a l'ofrena floral hi ha el president del Parlament de Catalunya, els màxims dirigents de la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Delegació del Govern a Catalunya, a més dels trenta alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i representants dels grups parlamentaris catalans, els partits polítics, els sindicats, les organitzacions empresarials i més d'un centenar d'entitats locals.

Unitat de la comarca en defensa de l'Estatut

La clàssica trobada de Sant Boi es produeix enguany tot just dos mesos després que la ciutat acollís, el 8 de juliol, un acte unitari dels alcaldes i les alcaldesses del Baix Llobregat en rebuig contra la sentència sobre la constitucionalitat de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Els 30 municipis de la comarca, governats per quatre formacions polítiques diferents, van signar una declaració institucional conjunta en defensa de l'autogovern.

75 anys de Creu Roja

Abans de l'ofrena floral de l'11 de setembre, davant l'església de Sant Baldiri s'hissarà la bandera catalana i s'interpretarà el Cant de la Senyera. Creu Roja Sant Boi serà aquest cop l'entitat encarregada de lliurar la senyera a les autoritats, amb motiu del seu 75è aniversari.

150 anys de cant coral

El dia abans, 10 de setembre, hi haurà un concert de les corals del municipi (plaça de Gaietà Mestres, 19 hores), en commemoració de 150 anys d'història del cant coral a Sant Boi.

Programa de l'acte


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades