ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 01:56:02 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Continua la recuperació de l'espai fluvial del Llobregat a Sant Boi
10/22/2010

Aquest mes d'octubre han començat les obres de restauració del Camí del Sorral entre Sant Boi i El Prat. Les obres es financen mitjançant el Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL) i complementen els treballs en curs del projecte de recuperació ambiental del riu Llobregat conegut com a Tram 2-Fase 2. El conjunt d'aquestes obres permetrà recuperar valors naturals de la vegetació i la fauna autòctones i afavorir l'ús públic de l'entorn fluvial, tant a peu com amb bicicleta.

Les obres del FEOSL afecten els dos marges del riu. En el marge dret, s'actua en el tram d'1,4 km situat entre la carretera comarcal C-245 i el terme del Prat. Aquest tram es coneix com a Camí del Sorral. Les obres donaran continuïtat a la zona de parc i passeig creada ara fa dos anys.

Ús públic de la llera

Pel que fa a l'ús públic de la llera del riu, es connectaran els camins de mota amb baixadors i se n'anivellarà el pendent per facilitar el passeig a peu i amb bicicleta. També està prevista la creació d'una àrea d'estada amb bancs i taules.

Valors naturals

Es plantaran arbres i arbustos característics dels espais fluvials, com salzes, pollancres i tamarius. S'eliminarà la canya americana, espècie invasora de la llera dels rius mediterranis, i es preservaran les illes de terreny protegides com a espais de nidificació i descans de les aus.

Les aus del riu

Les obres del FEOSL també serviran per connectar la passera del riu amb els jardins de Darwin (al costat de l'estació del carrilet). En aquest entorn, concretament en el mur de l'avinguda de Maria Girona, es posaran figures de ferro de dotze aus representatives del riu Llobregat, que es podran veure il·luminades per la nit.

30 km de passeig

La Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (MMAMB) executa i gestiona les diferents actuacions que es duen a terme en l'espai fluvial del Llobregat. En la seva globalitat, els diferents projectes permetran recuperar socialment i ambientalment el tram metropolità del riu. Al final del procés serà possible passejar a peu o amb bicicleta al llarg dels 30 km compresos entre el pont del Diable de Martorell i el mar.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades