ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 03:15:38 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La comissió ciutadana de l'Ateneu Santboià presenta les conclusions
Un clima de consens ha presidit el debat sobre els usos de l'equipament

10/06/2010

El nou Ateneu Santboià serà un equipament cultural obert a tothom, especialment centrat en la música, respectuós amb el significat històric de l'ateneïsme, vinculat amb el projecte de ciutat de Sant Boi, amb vocació d'esdevenir un referent de la cultura al Baix Llobregat, atent a la innovació i a les noves tecnologies i econòmicament sostenible. Aquests són els principis rectors consensuats per la comissió ciutadana que durant tres mesos, impulsada per l'Ajuntament, ha debatut sobre el futur d'aquest emblemàtic equipament. Dimarts 5 d'octubre se'n van presentar les conclusions.

Teatre, sala polivalent i jardí

A partir d'aquests grans principis, el futur Ateneu Santboià s'articularà a l'entorn de tres espais principals: un teatre (amb capacitat per a 600-800 butaques), una sala polivalent (per a concerts, ball i altres espectacles; de sostre alt; amb capacitat per a 1.000 persones a peu) i un jardí (amb escenari per a activitats a l'aire lliure, pista de ball i mirador al riu Llobregat). El programa d'usos donarà resposta a les tres dimensions del fet artístic: formació, creació i exhibició.

En un clima de consens

Les conclusions consensuades per la comissió ciutadana es van presentar aquest dimarts a Can Massallera. En aquesta comissió, que es va constituir a principis de juny i que ha celebrat des d'aleshores sis sessions de treball, hi havia una àmplia representació de la cultura i la societat locals, integrants de l'Equip de govern de l'Ajuntament i representants de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En nom de la comissió va actuar com a portaveu Ricard Ros, representant del col·lectiu Amics de l'Ateneu.

Concurs d'idees arquitectòniques

El passat mes de maig, un històric acord va permetre a l'Ajuntament assolir la propietat de la finca de l'Ateneu Santboià. La comissió ciutadana es va constituir dues setmanes després. Les seves conclusions seran un punt de partida per guiar de manera flexible el concurs d'idees que l'Ajuntament té previst convocar per escollir projecte arquitectònic. L'objectiu final no és altre que recuperar el paper de l'Ateneu com a motor cultural de la ciutat i del nucli històric.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades