ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 03:09:35 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'estudi de la nova línia de Rodalies, a informació pública
L'Ajuntament valora satisfactòriament el traçat però continua reclamant l'arribada del metro a la ciutat

10/07/2010

El Ministeri de Foment ha sotmès a informació pública aquest dimarts, 5 d'octubre, l'estudi informatiu de la nova línia de tren de rodalia del Baix Llobregat (Castelldefels-Cornellà-Zona Universitària). El document proposa onze estacions, dues d'elles a Sant Boi. L'Ajuntament, valora de forma satisfactòria el traçat de la nova línia de ferrocarril, però considera necessari que també el metro arribi a la ciutat.

La línia de Rodalies sortirà de l'estació actual de Castelldefels Platja, s'aturarà a la parada del nucli urbà de Castelldefels i, a partir d'aquest punt, iniciarà un recorregut soterrat de nova construcció que passarà per Gavà, Viladecans, Sant Boi, Cornellà, Esplugues i la Zona Universitària, amb connexions amb altres línies de Renfe i amb el carrilet, el metro i el Trambaix.

L'estudi informatiu preveu 11 estacions (9 de noves) i 22,2 km de vies (més del 80%, soterrades), amb un pressupost inicial de 2.150 milions d'euros i 400.000 persones beneficiàries. El temps de viatge entre els dos extrems s'estima entre 15 i 20 minuts.

Ferrocarril i metro

L'estudi informatiu del Ministeri de Foment preveu dues parades a Sant Boi, una entre Marianao i Barri Centre (prop de la parada de carrilet) i una altra entre la plaça de Catalunya i el sector urbà de Torre de la Vila. L'Ajuntament valora satisfactòriament aquestes ubicacions, però considera que aquesta línia no donaria resposta a totes les necessitats de la ciutat en matèria de transport públic. Per aquest motiu, mantindrà la seva demanda històrica per l'arribada d'un sistema de metro a Sant Boi.

Més parades a Sant Boi

La proposta de l'Ajuntament, manifestada en les al·legacions que ha presentat al Pla Director d'Infraestructures de Catalunya, consisteix a prolongar la línia 1 del metro fins a Sant Boi (Hospital de Bellvitge-El Prat-Sant Boi) i construir-hi quatre parades: una al polígon industrial Salines, una a Torre de la Vila (amb transbordament a la futura línia de tren de Rodalies), una a Marianao (el barri més poblat de Sant Boi, amb més de 30.000 habitants) i una a Molí Nou (amb transbordament a la línia de tren d'FGC). L'Ajuntament farà constar aquesta proposta a les al·legacions que té previst presentar a l'estudi informatiu del Ministeri de Foment.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades