ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/25/2020 02:45:33 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Entra en servei la línia de bus L79, directa a la Diagonal
11/08/2010

Aquest dilluns, dia 8 de novembre, la línia d'autobús L79 circula per primer cop. El nou servei fa possible una connexió directa entre Sant Boi i l'avinguda Diagonal mitjançant transport públic. L'L79 també passa pel centre de Sant Joan Despí

Sant Boi-Sant Joan-Diagonal

El recorregut de la nova línia, que té 15 km de longitud, s'inicia a la plaça de l'Assemblea de Catalunya de Sant Boi, passa per Sant Joan Despí i finalitza a l'Illa Diagonal. La línia compta amb 21 parades a Sant Boi (8 d'anada i 13 de tornada), 2 a Sant Joan Despí i 7 a l'avinguda Diagonal.

Més ràpid, més còmode

A partir d'aquest dilluns, viatjar fins a la Diagonal de Barcelona per motius de feina, estudis o lleure en transport públic és més còmode (no cal fer cap transbordament) i més ràpid (el trajecte és entre 20 i 30' més ràpid que qualsevol de les combinacions existents fins ara).

Cada quinze minuts

La freqüència de pas dels autobusos és de quinze minuts els dies feiners i trenta els dissabtes, mentre que els diumenges no hi ha servei. El temps de viatge estimat entre els dos extrems del recorregut és de 45 minuts (15 minuts fins a Sant Joan Despí i 35 fins a l'entrada de Barcelona).

Autobusos adaptats

La línia L79 funciona amb una flota de 9 vehicles de pis baix, 100% adaptats per a persones amb mobilitat reduïd, amb 44 places amb seient i 42 places a peu dret).

Amb l'entrada en funcionament de la línia L79, l'Entitat Metropolitana del Transport atèn una demanda històrica de l'Ajuntament i de la ciutadania de Sant Boi.

Plànol i dades de la línia

Horaris i parades

La línia d'autobús L79, que connecta Sant Boi amb l'avinguda Diagonal de Barcelona, amplia el recorregut a partir d'aquest dilluns, dia 21 de març, per donar una millor cobertura als barris Marianao i Ciutat Cooperativa. A petició de l’Ajuntament, l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) ha prolongat el traçat amb set parades situades al llarg de la ronda de Sant Ramon.

Més cobertura amb la mateixa freqüència

Fins ara, l'extrem de la línia estava situat a la plaça de l'Assemblea de Catalunya. La prolongació del trajecte aprofita parades d'altres línies situades a la ronda de Sant Ramon i finalitza a la rotonda del Llor. La longitud de la prolongació és d'1,8 km per volta. El servei, però, manté la freqüència de pas, que és de 15 minuts els dies feiners.

Més de 163.000 persones usuàries

La línia L79 va entrar en funcionament el passat mes de novembre proporcionant per primer cop a la ciutadania de Sant Boi una connexió directa, sense transbordament, amb la part alta de Barcelona. Des d’aleshores, hi han viatjat més de 163.000 persones (gairebé 41.000 persones al mes).

Un alt nivell de satisfacció

El nivell de satisfacció de les persones usuàries és molt alt (8,7 sobre 10), segons una enquesta de l’EMT. La rapidesa, el curt temps de viatge i la manca de transbordaments són algunes de les raons citades a l'enquesta. El 69% de les persones usuàries resideixen a Sant Boi. Un 8% dels usuaris abans feien servir el cotxe privat per fer un desplaçament que ara fan en transport públic.

Aquest mes de novembre es compleix un any de l'entrada en funcionament de la línia d'autobús L79. La primera línia de transport públic que connecta de forma directa Sant Boi amb la part alta de Barcelona ha comptabilitzat 523.586 viatgers en els primers dotze mesos de vida (prop de 1.500 al dia).

Bona nota per al servei

Segons una enquesta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el nivell de satisfacció de les persones usuàries del servei és molt alt (8,4 punts sobre 10), amb una valoració especialment positiva per a aspectes com el temps d'espera a les parades, la rapidesa dels trajectes o la puntualitat.

Perfil dels usuaris

El 88% dels viatgers de la línia resideixen a Sant Boi i l'edat mitjana és de 31 anys. De fet, gairebé el 70% són menors de 35 anys (la línia és una molt bona connexió amb la zona universitària). El 70% són dones. El 65% viatgen amb la T-10 com a títol de transport.

Una demanda històrica

La línia, que també passa per Cornellà i Sant Joan Despí, va entrar en funcionament el mes de novembre de 2010 atenent una demanda històrica de la ciutadania de Sant Boi. Al març es va ampliar el recorregut per donar millor cobertura als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa.

L79

La causa principal d'aquest creixement és l'L79 (Sant Boi-Diagonal), que ha finalitzat el primer any complet de servei amb 566.000 viatgers..Aquesta línia, que proporciona per primer cop una connexió ràpida i directa entre la nostra ciutat i la part alta de Barcelona, és una bona opció de mobilitat per a moltes persones que l'utilitzen per motius de feina, estudis o lleure.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades