ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/26/2020 02:58:05 PM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi rep el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació"
12/21/2010

La ciutat de Sant Boi ha rebut aquest dilluns, 20 de desembre, el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació". El Ministeri de Ciència i Innovació ha atorgat enguany per primer cop aquest segell a 30 poblacions espanyoles (entre elles, 8 ciutats catalanes) per reconèixer l'esforç i el compromís en matèria d'I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació) i la contribució al canvi de model productiu des de l'esfera local.

En aquesta primera edició, els distintius s'han concedit atenent a la realització de projectes innovadors vinculats específicament al Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEOSL) i emmarcats en una estratègia general d'innovació.

Xarxa de ciutats

La distinció s'obté per a un període de tres anys. Els ajuntaments guardonats passen a formar part de la Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (xarxa INNPULSO), on es potenciarà la relació mútua i la realització de projectes conjunts.

Beneficis per a Sant Boi

Formar part d'aquesta xarxa comportarà una sèrie de beneficis, com ara la possibilitat d'usar el distintiu en les accions de comunicació i promoció de la ciutat, la promoció internacional de les localitats distingides en esdeveniments internacionals d'I+D+i, la consideració preferent per ubicar instal·lacions científiques o tecnològiques i la prioritat per acollir congressos i seminaris.

Vuit ajuntaments catalans

El distintiu s'ha atorgat a 30 municipis distribuïts en tres categories segons el nombre d'habitants (fins a 20.000 habitants, de 20.001 a 100.000 i més de 100.000). Entre aquestes localitats hi ha vuit de catalanes: Barcelona, Mataró, Terrassa, Vilanova del Camí, Cerdanyola del Vallès, Manresa i Viladecans i Sant Boi.

Cinc línies d'innovació

Sant Boi va argumentar la seva candidatura mitjançant la presentació de vuit projectes duts a terme a la ciutat gràcies al Fondo Estatal por el Empleo y la Sostenibilidad Local i associats a cinc eixos d'acció transversal per la innovació i el coneixement que es desenvolupen a la ciutat sota la denominació de "Sant Boi, ciutat quinària d'innovació": promoció econòmica, sostenibilitat, modernització de l'administració, benestar social i coneixement.

Els projectes de Sant Boi

1) Innovació per a la promoció econòmica: ampliació i millora d'infraestructures de fibra òptica a la zona industrial

2) Innovació per a la sostenibilitat: implantació del carril bici en un tram de la ronda de Sant Ramon

3) Innovació per a la modernització de l'administració: serveis d'administració electrònica orientats a la ciutadania, modernització dels serveis de gestió cap a l'expedient electrònic i serveis de digitalització de la documentació

4) Innovació per al benestar social: obres d'adaptació de pisos municipals per a la integració de col·lectius vulnerables

5) Innovació per al coneixement: reforma i adaptació del Casal de l'Olivera

La candidatura de Sant Boi per obtenir aquesta distinció comptava amb el suport d'una trentena d'empreses i organismes locals. Els guardons es lliuraran a principis de 2011 a Madrid, en un acte públic que presidiran els prínceps d'Astúries.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades