ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/19/2022 09:05:00 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaració institucional dels drets humans
El text inclou compromisos que s'incorporaran a la gestió municipal

01/25/2011

L'Ajuntament ha aprovat en el Ple muncipal de gener, que s'ha celebrat el dilluns dia 24, la Declaració Institucional per a l'Agenda Local dels Drets Humans. D'aquesta manera es reafirma en l'adhesió de Sant Boi a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat que es va signar l'any 2001.

El text inclou tot un seguit de compromisos que s'incorporaran a la gestió municipal per mitjà del Pla d'Actuació Municipal (PAM) i dels plans sectorials. Es parla dels drets per a un bon govern de la ciutat (fomentar la participació, garantir la transparència administrativa, etc.), dels drets de protecció de la persona (serveis adaptats a les persones amb discapacitats o desfavorides, etc.), dels drets bàsics de benestar (promoure la formació, evitar el fracàs escolar, fomentar l'ocupació digne, etc.) i dels drets a la cultura i el lleure (oferir espais públics per a activitats culturals, afavorir la tolerància religiosa, etc.).

Sant Boi, municipi capdavanter

El mateix dia que s'aprovava en el Ple, l'alcalde Jaume Bosch va presentar la declaració al diputat delegat de Participació Ciutadana, Xavier Amor Martín. I és que Sant Boi ha estat el primer municipi de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans en realitzar una segona auditoria del compliment de la Carta. Les conclusions extretes del procés, que es va desenvolupar durant 2009 i 2010, posen de manifest que cal continuar treballant per fer realitat el conjunt de drets recollits en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades