ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:13:58 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'alcalde fa el balanç públic del període de govern 2007-2011
400 persones assisteixen a l'acte Passem Comptes 2011

02/25/2011

Aquest dijous, 24 de febrer, l'alcalde ha fet balanç de la gestió municipal del període 2007-2011 durant un acte públic celebrat a Can Massallera en presència de més de 400 persones. Els caps de llista dels partits de l'equip de govern han acompanyat Jaume Bosch a l'escenari.

4 forces polítiques, un mateix projecte

Durant la seva intervenció, l'alcalde ha argumentat que l'estabilitat del govern de la ciutat (format per PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC) ha permès treballar amb serenitat per aprofundir en una nova manera de governar, desenvolupar els tres grans eixos estratègics del projecte de ciutat de Sant Boi, invertir en la millora del territori, fer front a la difícil situació econòmica i posar les necessitats de les persones en el centre de l'acció política.

Una nova manera de governar

L'Ajuntament ha apostat per governar no només "per a la ciutadania", sinó "amb la ciutadania", mitjançant un nou estil de governar basat en la proximitat, el diàleg, l'escolta activa, la transparència, la coresponsabilitat i el treball en xarxa.

Tres eixos estratègics, un projecte de ciutat

Sant Boi ha avançat en un projecte de ciutat fonamentat en el desenvolupament de tres eixos estratègics que volen aprofitar els principals trets de la personalitat històrica de Sant Boi per generar riquesa i benestar: la salut mental, l'entorn natural i el patrimoni cultural. L'Hospital General-Parc Sanitari Sant Joan de Déu (en funcionament des d'aquest mes de juny), els nous accessos al riu (oberts el desembre de 2008) i el nou Museu de Sant Boi (a punt d'obrir les portes) en són alguns dels principals fruits.

Menys recursos, més inversió

L'alcalde ha recordat que malgrat el canvi d'escenari econòmic, la inversió global duta a terme a Sant Boi ha estat una de les més altes de la història a la ciutat gràcies a la capacitat per atreure inversions d'altres administracions. L'esforç inversor ha permès dotar la ciutat d'un hospital, un nova escola, tres escoles bressol, un cinema multisales, els nous jutjats, el parc de bombers, la comissaria dels Mossos d'Esquadra...

Les persones, primer

La crisi econòmica ha reduït els ingressos de les arques municipals, ha augmentat les necessitats socials i les xifres d'atur. En aquest context difícil, ha explicat Jaume Bosch, les persones han estat, més que mai, la prioritat principal de l'acció de govern. La prevenció de l'exclusió social, la promoció de la igualtat d'oportunitats, l'atenció de les necessitats socials bàsiques i les polítiques actives d'ocupació han ocupat un lloc determinant en els pressupostos i en l'agenda política local.

L'alcalde ha recordat la tragèdia del beisbol com la pitjor experiència dels darrers quatre anys a Sant Boi i ha valorat, un dia després del 30 aniversari del cop d'Estat del 23-F, la importància de preservar la democràcia com el fruit de molt esforç i moltes vides i com un valor indispensable per al futur.

4 ANYS EN XIFRES

Reducció del 23% del Pressupost Municipal (2007-2010)

473 milions de despesa pública a la ciutat (Ajuntament i altres administracions, 2007-2010)

Ajuts econòmics a 3.300 famílies per valor d'1 milió d'euros

De 600.000 a 1.200.000 euros destinats a la Llei de dependència

100 milions d'inversió en el nou Hospital General. De 147 a 292 llits hospitalaris

4.000 persones treballen a la ciutat en el sector de la salut

270 noves places d'escoles bressol municipals

70.000 persones de públic als nous Cinemes Can Castellet

Del 7,3 al 16,8% de taxa d'atur

1.700 persones participants en programes públics d'ocupació (11,3 milions d'euros d'inversió pública)

744 noves llicències d'activitat

43 obres del Plan E per a l'estímul de l'economia. 23 milions d'inversió estatal i 330 persones ocupades

75 habitatges promoguts amb protecció pública

19.000 persones ateses pels serveis socials municipals

13 milions de viatges anuals en transport públic

Descens del 3,3% en el nombre de delictes

Més informació: www.santboi.cat


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades