ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:45:13 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat farà una gran R a la plaça de Catalunya
Dins el I Fòrum de la XESC que reunirà a Sant Boi alumnat i professorat de 70 centres escolars del Baix Llobregat i L'Hospitalet

02/28/2011

Sant Boi acull la primera trobada del I Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). L'acte tindrà lloc aquest dimarts, 1 de març. Hi participarà alumnat i professorat de 70 centres del Baix Llobregat i L'Hospitalet que formen part de la xarxa. Es preveu una assistència de més de 200 persones. La trobada d'aquest dimarts a Sant Boi és el primer dels deu fòrums territorials que es duran a terme entre març i abril a diferents regions de Catalunya.

L'activitat més popular tindrà lloc per la tarda, de 15 a 16 hores, a la plaça de Catalunya. S'ha convocat una acció conjunta d'adhesió a la campanya sobre residus de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient amb el nom de Moviment R per promoure la filosofia de reduir, reutilitzar i reciclar (les tres R). Els centres educatius participants donaran a conèixer públicament les seves bones pràctiques i convidaran la ciutadania a explicar-ne les seves. L'activitat acabarà amb la creació d'una R gegant formada per totes les persones participants. Tothom que ho vulgui, s'hi podrà afegir.

Al matí, Can Massallera acollirà l'intercanvi d'experiències entre les persones participants, en activitats organitzades per grups. Els representants del professorat treballaran plegats l'objectiu de fixar els criteris d'avaluació per a una bona pràctica de l'educació ambiental. Els infants de primària intervindran en jocs relacionals. I l'alumnat de secundària realitzarà activitats en el marc de la Conferencia Internacional de Jóvenes Cuidemos el Planeta (CONFINT).

La directora general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, Marta Subirà, donarà la benvinguda institucional a l'acte, en la inauguració que tindrà lloc a les 10 hores, a Can Massallera. També hi seran presents la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Olga Adroher, i l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch.

Una xarxa de xarxes

La XESC és una xarxa de xarxes de centres educatius que desenvolupen programes d'educació per a la sostenibilitat. Es va constituir oficialment l'abril de l'any passat, però té la seva llavor fa més de 10 anys quan la Generalitat, a través del Programa escoles verdes, i diferents ajuntaments, a través d'Agendes 21 escolars o Programes d'educació ambiental, van començar a impulsar programes d'educació per a la sostenibilitat adreçats a centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa. Actualment, 850 centres educatius d'arreu de Catalunya formen part de la XESC, 70 dels quals són del Baix Llobregat i L'Hospitalet i 16, de Sant Boi.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades