ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:32:59 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una gran R, a la plaça de Catalunya
En l'acte d'inici de la campanya MovimentR dins el I Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya

03/02/2011

Aquest dimarts, 1 de març, més de 200 infants i joves del Baix Llobregat van formar una gran R a la plaça de Catalunya de Sant Boi en l'acte que ha donat la sortida al municipi a la campanya de prevenció i gestió dels residus de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient Moviment R amb l'objectiu de promoure la filosofia de reduir, reutilitzar i reciclar (les tres R) els residus. L'activitat formava part de la primera de les deu trobades del I Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

En la trobada han participat 200 persones en representació del professorat i l'alumnat de 54 dels 70 centres escolars del Baix Llobregeta i l'Hospitalet que formen part de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya. Al matí, Can Massallera va acollir l'intercanvi d'experiències per mitjà de grups de treball i taules rodones. L'acte va ser inaugurat per la directora general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, Marta Subirà, la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Olga Adroher i l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch.

A la tarda, els centres educatius participants van donar a conèixer públicament les seves bones pràctiques i van convidar la ciutadania a explicar-ne les seves. L'activitat va acabar amb la creació d'una R gegant formada per alumnes, professorat i ciutadania en general. El vídeo es pot veure a la pàgina del MovimentR Sant Boi.

Una xarxa de xarxes

La XESC és una xarxa de xarxes de centres educatius que desenvolupen programes d'educació per a la sostenibilitat. Es va constituir oficialment l'abril de l'any passat, però té la seva llavor fa més de 10 anys quan la Generalitat, a través del Programa escoles verdes, i diferents ajuntaments, a través d'Agendes 21 escolars o Programes d'educació ambiental, van començar a impulsar programes d'educació per a la sostenibilitat adreçats a centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa. Actualment, 850 centres educatius d'arreu de Catalunya formen part de la XESC, 70 dels quals són del Baix Llobregat i L'Hospitalet i 16, de Sant Boi.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades