ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/19/2022 09:32:23 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Comencen les prospeccions arqueològiques als terrenys de l'Ateneu Santboià
És el pas previ a la convocatòria del concurs d'idees per decidir el projecte que s'executarà

03/08/2011

En els terrenys que ocupa l'Ateneu Santboià, l'Ajuntament està fent una prospecció arqueològica per conèixer l'estat de conservació del subsól d'aquesta zona que està catalogada com a Àrea d'Expectativa Arqueològica. Els treballs duraran uns dos mesos i els resultats seran tinguts en compte en el projecte.

La prospecció arqueològica és el pas previ a la convocatòria del concurs d'idees per escollir el projecte arquitectònic més adient per al nou equipament. Després caldrà ajustar el planejament urbanístic a les necessitats de l'opció seleccionada. L'Ajuntament té la voluntat que les obres comencin durant el proper mandat municipal.

El procés en marxa

Al maig, un històric acord va permetre a l'Ajuntament assolir la propietat de la finca de l'Ateneu Santboià. Al mes següent es constituïa una comissió ciutadana per treballar i consensuar el pla d'usos de l'equipament. A l'octubre es van presentar les conclusions: El nou Ateneu Santboià serà un equipament cultural obert a tothom, especialment centrat en la música, respectuós amb el significat històric de l'ateneïsme, vinculat amb el projecte de ciutat de Sant Boi, amb vocació d'esdevenir un referent de la cultura al Baix Llobregat, atent a la innovació i a les noves tecnologies i econòmicament sostenible.

Espais exteriors adequats per a activitats culturals

Mentre no es desenvolupa el procés urbanístic, l'Ajuntament ha adequat els espais exteriors de la finca per poder realitzar-hi activitats culturals. S'hi han fet obres d'accessibilitat, seguretat, evaquació d'aigües, il·luminació... D'aquesta manera se'n pot recuperar provisionalment l'ús cultural. Els espais remodelats es posaran a disposició de les entitats santboianes. S'inauguraran al maig amb activitats del programa de la Festa Major.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades