ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/19/2022 08:02:34 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Exposicions permanents sobre la història local i sobre Rafael Casanova
També es pot visitar una mostra temporal sobre les dones en la Prehistòria

03/23/2011

Les dues exposicions permanents del Museu de Sant Boi s'anomenen "Sant Boi: temps i espai" i "Rafael Casanova i el seu temps". La primera, situada al primer pis de Can Barraquer, és una síntesi històrica de la història del municipi. La segona, emplaçada al segon pis, recorda el paper històric del conseller en cap i la vinculació amb la ciutat de Sant Boi.

Exposició permanent "Sant Boi: temps i espai"

L'exposició sintetitza la història local des del període ibèric fins a l'actualitat, amb àmbits com: "La cultura ibera", "La cultura romana", "L'època medieval", "L'època dels conflictes", "L'època contemporània" i "L'època moderna". El recorregut aprofita l'arquitectura de l'edifici i diverses troballes fetes al subsòl per ensenyar-nos com vivien els nostres avantpassats. La història i la modernitat dialoguen mitjançant un interiorisme modern i funcional.

Exposició permanent "Rafael Casanova i el seu temps"

Aquesta altra mostra històrica se centra en la figura del conseller en cap de Barcelona de l'any 1714, personatge de gran rellevància històrica i eix de les celebracions de l'Onze de Setembre a Sant Boi. L'exposició repassa la seva biografia (el naixement a Moià, l'entorn familiar, la formació acadèmica, el matrimoni, l'exercici professional, l'entrada en política, el nomenament com a conseller en cap i el setge de Barcelona). També se'ns parla del context històric, del Sant Boi de principis i mitjans del s.XVIII i de la recuperació de la figura de Rafael Casanova com a símbol de les llibertats nacionals de Catalunya.

Exposició temporal "La dona a la Prehistòria"

A la segona planta de Can Barraquer hi ha també una sala per a exposicions temporals. Fins al juny s'hi podrà veure l'exposició itinerant "Les dones en la Prehistòria", una producció del Museu de Prehistòria de València que es veu per segon cop a Catalunya després del pas per la ciutat de Tarragona. És el primer treball que es realitza a l'Estat espanyol per reivindicr el paper social, econòmic i cultural de les dones en l'etapa prehistòrica.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades