ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/19/2022 08:41:26 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Finalitza la restauració de la torre medieval de Benviure
Aquest diumenge, portes obertes de les 12 a les 14 hores

03/23/2011

L'edificació circular d'origen medieval situada al peu de la muntanya de Sant Ramon que es coneix com a Torre de Benviure s'inaugurarà el dissabte, 26 de març, a les 17 hores, i el diumenge hi haurà portes obertes, de 12 a 14 hores. Les obres de restauració han finalitzat.

S'han restaurat els dos pisos que es conservaven fins ara i se n'ha aixecat un de tercer per recuperar l'aspecte original de la torre. Aquest tercer pis és ara un mirador amb magnífiques vistes de Sant Boi. També s'ha conservat i protegit el jaciment arqueològic que hi ha al voltant, on s'hi poden vure sitges i enterraments, i s'han construït unes grades i un petit edifici annex.

Tot el conjunt constituirà un centre d'interpretació del jaciment del Benviure, que, mitjançant visites concertades, permetrà donar a conèixer l'època de la reconquesta cristiana (s.X-XII).

Oberta els diumenges al matí

La Torre de Benviure estarà oberta per a les visites tots els diumenges, de 12 a 14 hores. Els matins de dimarts a divendres s'hi faran tallers escolars i visites per a grups organitzats.

La restauració de la Torre de Benviure és una de les fites més importants del treball que du a terme l'Ajuntament per a la recuperació del patrimoni cultural de la ciutat.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades