ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/21/2022 09:31:43 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Carme Chacón i Jaume Bosch han signat un protocol per traslladar la caserna
Els terrenys de la caserna i la subcentral elèctrica allotjaran en el futur un nou sector urbà amb 2.000 habitatges

03/27/2011

La ministra de Defensa, Carme Chacón, i l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, han signat aquest diumenge, dia 27 de març, a Sant Boi un protocol d'intencions per traslladar fora del nucli urbà l'aquarterament de Santa Eulàlia, construït l'any 1948. Segons el document, la nova instal·lació militar es construirà en un solar de propietat municipal situat fora del nucli urbà, concretament al polígon industrial ProLogis Parc.

En el decurs d'un acte celebrat a la Sala de Plens, la ministra ha agraït la "relació estreta, fluida i cordial" que Sant Boi ha mantingut amb l'exèrcit durant dècades i ha expressat el desig que aquest "projecte emblemàtic" ajudi a reactivar l'economia de la ciutat i a impulsar la cohesió social per fer "un Sant Boi millor". L'alcalde, Jaume Bosch, ha considerat que en aquest "gran dia" per a Sant Boi s'ha renovat "el compromís de guanyar per a la ciutat l'espai de la caserna" i ha afirmat que l'exèrcit guanyarà també "un espai millor adaptat a les seves funcions actuals."

Renovació del compromís

L'acord amb el Ministeri de Defensa renova el compromís assolit per ambdues parts el mes de desembre de l'any 2007. Abans de fer efectiu el trasllat de les instal·lacions militars caldrà redactar-ne el projecte bàsic, realitzar un estudi de viabilitat econòmica, aprovar el projecte executiu i formalitzar els convenis urbanístics pertinents. El desallotjament de la caserna es duria a terme un cop finalitzada la construcció de la nova instal·lació militar.

Trasllat de la caserna i la subcentral elèctrica

El trasllat de la caserna i de la subcentral elèctrica situada al seu costat és una aspiració llargament reivindicada per la ciutadania de Sant Boi. Forma part d'una llarga i complexa operació urbanística que segueix endavant malgrat que la crisi del sector immobiliari ha retardat les previsions inicials.

La darrera zona de creixement urbà de Sant Boi

El fort creixement urbanístic dels anys 60 i 70 va provocar el naixement de barris més enllà de les grans infraestructures que originàriament estaven ubicades en la perifèria de Sant Boi, com el cementiri, la subestació i la caserna. El futur sector Fecsa i Caserna és la darrera operació pendent per cosir la trama urbana i compensar els desequilibris generats per aquell procés.

2.000 habitatges en una nova àrea de centralitat

L'operació prevista en aquest sector, situat entre la ronda de Sant Ramon i els carrers de Mossèn Antoni Solanas, Pau Claris i Cerdanya, comportarà la creació d'una nova àrea de centralitat urbana i afavorirà la continuïtat dels barris Centre, Vinyets, Camps Blancs i Casablanca. Quan el procediment urbanístic s'hagi enllestit, s'hi construiran aproximadament 2.000 habitatges (el 20% de protecció oficial i un altre 20% amb altres mesures d'estímul de l'habitatge assequible).

Subcentral elèctrica

El trasllat de la subcentral elèctrica ha començat ja a materialitzar-se. L'actual instal·lació se subdividirà en dues: una estarà situada a l'anomenat "nus viari" (entre els accessos a l'autopista C-32 i el centre comercial Alcampo) i una altra a la zona industrial (carrer de la Mare de Déu de Núria). Red Eléctrica Española (transport d'electricitat en alta tensió) ha iniciat les obres per construir la seva infraestructura al "nus viari" i abans de l'estiu farà el mateix a la zona industrial. Endesa (transformació i distribució d'electricitat) haurà de fer el mateix més endavant. L'Ajuntament també treballa per implantar les línies elèctriques que han d'entrar i sortir de les noves subcentrals.

La història de la caserna

L'aquarterament de Santa Eulàlia es va construir l'any 1948 als afores del Sant Boi de l'època. Les seves tasques consistien en la reparació i revisió mecànica de vehicles i l'execució de les proves i l'expedició dels permisos del conducció militar. Des dels anys 60 fins a finals dels 80, la caserna de Sant Boi també va acollir els vehicles blindats del Regimiento de Caballería Numancia-9 amb base a Barcelona. Des de 1987 forma part de la unitat auxiliar de suport logístic ALOG XLI amb base a Saragossa; hi treballen 97 persones, entre elles 33 militars.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades