ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:16:07 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Reforestació a la muntanya de Sant Ramon
Per mitjà d'una experiència innovadora

03/28/2011

Els ajuntaments de Sant Boi i Viladecans i l'empresa Transfer Consultancy han acordat la reforestació experimental d'una parcel·la de 5,5 hectàrees a la vessant sud de la muntanya de Sant Ramon. En aquest terreny la supervivència dels arbres és complicada per la pobresa hídrica del sòl, la forta pendent i els repetits focs forestals. La iniciativa s'emmarca en el projecte "Life+Deserts verds", subvencionat per la Unió Europea.

Aquesta setmana es comencen a plantar 2.500 plançons d'arbres i arbustos típicament mediterranis acompanyats d'un invent holandès anomenat Waterboxx, que se situa a la base de la planta. L'artilugi reté l'aigua de la condensació nocturna produïda per la rosada i també la de les pluges ocasionals i la dosifica en petites dosis per mitjà d'una corda. D'aquesta manera no és necessari utilitzar mecanismes de reg artificial.

L'empresa Transfer duu a terme la plantació amb el suport de les persones que participen en un pla d'ocupació de Viladecans i en la Casa d'Oficis Viver Ambiental de Sant Boi. Per completar el projecte, el proper any es plantaran altres 2.500 plaçons.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades