ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:50:06 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El president de la Cambra de Comerç protagonitza la sessió del Fòrum empresarial
Miquel Valls afirma que l'economia santboiana està ben situada per fer front al repte de la internacionalització

04/06/2011

150 persones del món empresarial de Sant Boi van participar ahir dimarts, 5 d'abril, en la vuitena sessió del Fòrum empresarial. El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona , Miquel Valls, va presentar la ponència "Els reptes de la indústria a Sant Boi de Llobregat" .

Segons Miquel Valls, les empreses catalanes han de créixer en dimensió per obrir-se al món i augmentar la capacitat d'exportació. "Els mercats exteriors", va dir, "són els únics que ens treuran de la crisi".

Tres fortaleses de l'economia santboiana

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona va afirmar que "la ciutat de Sant Boi està ben situada per fer front als reptes de futur que té plantejats l'economia catalana", principalment consolidar un creixement més orientat cap als mercats internacionals. La tradició del sector industrial, l'important pes relatiu de les empreses exportadores i l'aposta pel sector sanitari i dels serveis socials són, en la seva opinió, les principals fortaleses de l'economia local.

Tradició industrial

Sant Boi té una posició d'avantatge, en primer lloc, perquè té una estructura productiva més especialitzada en l'activitat manufacturera (que representa el 12% de les gairebé 2.000 empreses del municipi), en un context en què "la indústria és el sector amb millors perspectives de creixement a Catalunya l'any 2011".

Capacitat exportadora

En segon lloc, perquè les empreses santboianes, majoritàriament de mitjana dimensió, són més "exportadores" que la globalitat de les empreses catalanes (el 45% de les empreses d'entre 50 i 249 treballadores exporten) i perquè les empreses exportadores de la ciutat aporten més ocupació, més valor afegit i més productivitat que les del conjunt del país.

Aposta per la sanitat

Per últim, el gran pes del sector sanitari i dels serveis socials en l'economia local (14,4% de treballadors a Sant Boi per 8,1% a Catalunya) és una fortalesa perquè aquest sector és "un dels que tenen més perspectives d'exportar serveis al món".

Sumar les empreses de serveis

Miquel Valls també va dir que "un dels principals reptes de l'economia de Sant Boi és aconseguir que les empreses del sector serveis", que està en procés de creixement a tot el món, "també siguin protagonistes de la internacionalització".

Sumar complicitats

L'alcalde, Jaume Bosch, va convidar les persones assistents a treballar per sortir de la crisi "diferents" de com hi vam arribar i estar atentes a un món "ple d'oportunitats" malgrat la situació econòmica. Jaume Bosch va afirmar que les paraules de Miquel Valls són una invitacio a l'optimisme.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades