ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:42:26 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un terç dels joves de Sant Boi sense graduat d'ESO tornen al sistema educatiu
Segons l'estudi "Els itineraris formatius i laborals dels joves en transició escola-treball"

05/11/2011

Més d'un terç dels joves i les joves atesos pel Servei Local de Transició Escola Treball de Sant Boi retornen al sistema educatiu i cursen estudis postobligatoris. Aquesta és una de les principals conclusions d'un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Trajectòria

Cinc anys després, s'ha analitzat la trajectòria formativa i laboral de 136 joves de la promoció 2004-2005 del Servei Local de Transició Escola Treball, procedents de 10 centres de secundària de la ciutat. L'estudi s'ha presentat públicament a tots els agents locals que treballen amb aquest col·lectiu juvenil.

Formació

50 dels joves objecte de l'estudi (més d'un terç del total) han aconseguit algun tipus de graduació formativa al llarg d'aquest temps (25 han superat amb èxit un cicle formatiu de grau mitjà).

Ocupació

El 76% han viscut alguna experiència laboral (majoritàriament, però, en feines amb alt nivell de mobilitat, temporalitat i precarietat contractual) i el 67% treballaven en el moment de la realització de l'enquesta.

Recursos contra el fracàs escolar

L'estudi posa de manifest que la recuperació del fracàs escolar requereix de l'existència de recursos i dispositius formatius adreçats a combatre'ls (escoles d'adult, serveis de transició escola-treball, programes de qualificació professional inicial...).

10 anys per la formació i la inserció laboral

El Servei Local de Transició Escola Treball és un dispositiu que, des de fa deu anys, coordina els agents del municipi implicats en la tasca de millorar les possibilitats d'inserció laboral o de formació dels joves i les joves que no han obtingut el graduat d'educació secundària.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades