ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:35:36 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una tomba romana del segle II als terrenys de l'Ateneu Santboià
La prospecció arqueològica ha finalitzat

06/10/2011

La prospecció arqueològica realitzada als terrenys de l'Ateneu Santboià ha posat al descobert un enterrament de finals del segle II. També s'hi han trobat restes ceràmiques i pintura mural de l'epoca romana, a més de la probable continuació de la mina ibera localitzada en una intervenció arqueològica anterior a la plaça de la Constitució.

Estat de conservació

Els treballs, que han durat dos mesos, s'han dut a terme per valorar l'estat de conservació del jaciment en aquesta zona que està qualificada com a Àrea d'Expectativa Arqueològica i que ha d'allotjar el futur Ateneu Santboià.

Excavació posterior

L'equip d'experts ha conclós que la conservació de les restes és bona en la part dels terrenys on no hi ha edificacions. Una excavació posterior determinarà en profunditat el valor arqueològic del jaciment i la seva influència a l'hora de plantejar el projecte constructiu del futur equipament.

Tomba romana, mina ibèrica

La principal troballa feta durant la prospecció arqueològica ha estat una tomba romana de finals del s.II, típicament construïda amb teulada de doble vertent. Hi han aparegut també restes materials datades d'entre els segles I i III; principalment ceràmiques, restes de teulada i pintura mural. També s'ha observat la probable presència de restes de la mina ibera del s.-V localitzada anteriorment al subsòl de la plaça de la Constitució.

Històric acord

Ara fa un any, un històric acord va permetre a l'Ajuntament assolir la propietat de la finca de l'Ateneu Santboià. Una comissió ciutadana va consensuar posteriorment els criteris del pla d'usos del futur equipament. Pròximament es convocarà un concurs d'idees per escollir-ne el projecte arquitectònic.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades