ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:21:25 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Activitat per conèixer la reforestació a Sant Ramon
Aquest diumenge, 5 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

06/03/2011

La ciutadania podrà conèixer els treballs de reforestació que s'han fet a la muntanya de Sant Ramon els darrers mesos en una "jornada de portes obertes" que tindrà lloc aquest diumenge, 5 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Les persones que hi estiguin interessades han d'anar a l'Ermita de Sant Ramon, de 10 a 14 hores, i preguntar al bar.

Els ajuntaments de Sant Boi i Viladecans i l'empresa Transfer Consultancy han portat a terme la reforestació experimental d'una parcel·la de 5,5 hectàrees a la vessant sud de la muntanya de Sant Ramon. En aquest terreny la supervivència dels arbres és complicada per la pobresa hídrica del sòl, la forta pendent i els repetits focs forestals. La iniciativa s'emmarca en el projecte "Life+Deserts verds", subvencionat per la Unió Europea.

Un innovador sistema anomenat Waterboxx

A Sant Ramon s'han plantat 2.500 plançons d'arbres i arbustos típicament mediterranis utilitzant un sistema promogut per una empresa holandesa anomenat Waterboxx, que situa un artilugi a la base de la planta. Aquest element reté l'aigua de la condensació nocturna produïda per la rosada i també la de les pluges ocasionals i la dosifica en petites dosis per mitjà d'una corda. D'aquesta manera no és necessari utilitzar mecanismes de reg artificial. Per completar el projecte, el proper any es plantaran altres 2.500 plaçons.

L'activitat d'aquest diumenge se celebra simultàniament a Sant Boi/Viladecans, San mateo de Gállego (Zaragoza), Riofrío de Aliste (Zamora), Pedrajas de San Esteban (Valladolid) i, el 7 de juny, l'Estació d'Esquí San Isidro (León)

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades