ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 01:05:25 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Can Palós, aula de natura
La masia propietat de l'Ajuntament acollirà colònies i activitats per difondre el coneixement agroforestal

06/08/2011

La primavera vinent, la masia santboiana de Can Palós obrirà com a aula de natura per acollir activitats de coneixement del medi natural i l'entorn rural per a centre educatius, esplais i famílies. Can Palós té la ubicació perfecta per fer-hi aquestes activitats, ja que es troba en un entorn de gran valor natural i d'agricultura de muntanya, amb hort i vinyes. La masia, que data de 1765, està declarada com a Bé cultural d'interès local i forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Sant Boi.

L'estructura de l'edifici es va rehabilitar entre 2003 i 2006. L'any 2009 se'n van recuperar les terrasses i es va plantar vinya. Pròximament s'iniciarà la reforma de l'interior en previsió que per primavera pugui entrar en funcionament com a aula de natura. L'entitat Minyons i Guies Sant Jordi de Catalunya gestionarà el servei, en conveni amb l'Ajuntament.

Xarxa d'equipaments d'educació ambiental

La masia de Can Palós formarà part de la xarxa d'equipaments d'educació ambiental de Sant Boi, vinculada al camí natural Anell Verd. Constitueixen la xarxa quatre edificis, relacionats cada un amb un ecosistema local concret.

Can Palós (ccosistema agroforestal): farà funcions d'aula de natura.

Torre de la Vila (ecosistema urbà): acull activitats com a Centre d'Educació Ambiental i Estudi de Residus.

Can Julià (ecosistema fluvial deltaic): serà l'equipament de referència com a Centre d'interpretació del riu Llobregat.

L'ermita de Sant Ramon: esdevindrà Centre d'interpretació del paisatge, reforçant el potencial de mirador privilegiat de l'entorn metropolità.

Obres d'adequació dels equipaments

Recentment, l'Ajuntament de Sant Boi ha aprovat els projectes d'obra per rehabilitar Can Palós, l'ermita de Sant Ramon i Can Julià amb l'objectiu que s'adaptin al seu futur ús com a equipaments de la xarxa d'educació ambiental.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades